Omletă la cuptor, o rețetă ușoară și delicioasă
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Mic-dejun
Adesea nu știm ce să mai mâncăm la micul dejun și începem să ne cam săturăm de clasicele ouă fierte sau prăjite ori de cereale cu lapte. De aceea, este bine să încercăm variațiuni ale clasicului mic dejun, cu care să ne răsfățăm papilele gustative.
Această omletă delicioasă la cuptor se face în doar 35 de minute și este un mic dejun nutritiv, dar în același timp și foarte ușor. De asemenea, este un mic dejun care ține de foame, dar fără să te facă să te simți prea sătulă.
Omletă la cuptor
Ingrediente:
- 2 linguri de unt;
- o jumătate de ceapă, tăiată mărunt;
- o jumătate de ardei verde, feliat;
- 100 g șuncă tăiată feliuțe;
- 8 ouă;
- 60 ml lapte;
- 50 g brânză Cheddar;
- sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și unge cu puțină grăsime o tavă rotundă de 25 cm.
- Topește untul într-o tigaie mare, pe foc mediu, apoi adaugă în el ceapa și ardeiul verde și lasă-le la gătit circa 5 minute, până se înmoaie. Adaugă șunca și continuă să lași compoziția la gătit până se încinge bine, cam 5 minute.
- Bate ouăle împreună cu laptele într-un vas mare, pune brânza Cheddar și amestecul cu șuncă în acestea și asezonează totul cu sare și piper după gust. Toarnă amestecul în tava rotundă și lasă omleta la cuptor până se rumenește și este pufoasă, circa 25 de minute. Servește-o imediat!
Poți să adaugi în omleta la cuptor ce ingrediente dorești și să adaptezi rețeta la propriile gusturi!
Încearcă și o rețetă delicioasă de omletă japoneză!