Cele mai bune paste cu sos din vin alb

Miercuri, 11.02.2015

Cuprins

Nu trebuie sa fii experta in arta culinara pentru a obtine cele mai bune paste. Exista o multime de retete din care poti sa alegi sau sa inventezi chiar tu una noua. Insa noi ti-o oferim pe cea care va deveni curand preferata ta. O vor iubi chiar si cei care nu sunt pasionati de astfel de preparate culinare. Iata de ce ingrediente ai nevoie si care este metoda de preparare!

Timp de pregatire:15 minute

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 11.02.2015
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 11.02.2015

Timp de gatire: 20 de minute

Timp total: 35 de minute

Dificultatea retetei: redusa

Metoda de preparare: prajire si fierbere

Ingrediente pentru cele mai bune paste

- o punga de paste;

- o lingura de ulei;

- o ceapa medie;

- 100 ml de vin alb;

- putin unt;

- doua lingurite de coaja de lamaie rasa;

- sucul de la o lamaie;

- mix de ierburi aromate;

- sare;

- piper.

Iata cum prepari cele mai bune paste

Soteaza ceapa in ulei pana se inmoaie, aproximativ 1-2 minute. Adauga vinul si lasa compozitia sa fiarba timp de trei minute, pana se mai reduce. Pentru a obtine un sos alb fin este recomandat sa indepartezi ceapa din el, strecurand lichidul din tigaie. Adauga unt peste reductia de vin. Tine recipientul pe foc pana cand se topeste untul, apoi indeparteaza-l si adauga coaja de lamaie rasa, sucul de lamaie, ierburile aromate, piper si sare. Lasa recipientul deoparte si acopera-l cu un capac.

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge lichidul in care au fiert, lasand un jet de apa rece sa treaca peste ele. Rastoarna-le intr-un castron mare, pune sosul peste ele si amesteca bine. Vestea buna este ca aceasta reteta de paste este extrem de versatila. Le poti servi ca atare sau poti sa adaugi creveti, fructe de mare sau piept de pui.

Rasfata-te cu cele mai bune paste! Acesta este unul dintre cele mai fine si rapide preparate. In plus, este bland cu silueta ta, avand in vedere ca nu se adauga faina si smantana.

 

Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe