Ce delicatesa avem azi pe masa? Penne prosciutto cu usturoi si mazare!

Marţi, 11.05.2010

Cuprins

Azi este ziua in care o sa incerci o delicatesa pe baza de paste. Sunt una dintre persoanele care sustin ideea ca viata este scurta si trebuie sa ne bucuram de ea cum putem. Asa ca tot ce este bun trebuie sa incercam si noi macar odata. Iata o reteta incredibil de buna: penne prosciutto cu usturoi si mazare.

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Marţi, 11.05.2010
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 11.05.2010

Penne prosciutto

Ingrediente:
- 500 g penne (macaroane)
- 3 linguri ulei masline
- 4 catei usturoi, tocati fin
- Sare
- Piper negru
- 500 g mazare decongelata
- 150 g prosciutto feliata
- ¼ ceasca patrunjel tocat

Mod de preparare penne prosciutto:

Fierbi pastele intr-o oala mare cu apa sarata. Intre timp, prepari sosul.


Incalzesti uleiul intr-o tigaie, adaugi ceapa si amesteci usor.

Adaugi sare, piper si usturoi si amesteci in continuare.


Pui mazarea si mai lasi 3 minute.

Dupa cele 3 minute, adaugi prosciutto si amesteci inca 2 - 3 minute, dupa care adaugi patrunjelul si jumatate de ceasca cu apa de la paste pentru a se forma un sos cremos.


In acest cremos sos, pui pastele fierte si scurse si amesteci bine. Daca este necesar, mai adaugi apa (in care au fiert pastele).

Simplu si delicios: Penne prosciutto cu usturoi si mazare!

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Penne al gorgonzola - reteta italiana!

Lasagna - patrunde in bucataria italiana!

Este post? Prepara o lasagna de post dupa o reteta italiana

Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
olivia tat (anonim)
27 iulie 2013 17:05

bunaMinunate retete de mancare italiana.Eu as dori sa stiu cum se prepara sosul de rosi pentru paste.multumesc olivia

carmen (anonim)
22 iunie 2012 14:02

penne cu usturoi, dar calim ceapa?

Ne găsești pe