Quiche lorraine – o reteta… frantuzeasca

Miercuri, 19.05.2010

Cuprins

Quiche lorraine este o reteta din traditia bucatariei franceze, dar foarte cunoscuta in toata lumea, fiind foarte usor de preparat si extrem de gustoasa. Incearca si tu!

Ingrediente quiche lorraine:

- 150 g branza rasa
- putina nucsoara
- 200 g slanina
- 300 g smantana
- putin piper
- sare
- 1 ou intreg + 3 galbenusuri
- 350 g aluat

Cum prepari quiche lorraine?

In primul rand, prepari aluatul din faina, unt, sare si apa si il lasi la frigider timp de 40 de minute. Cand este gata, pui putina faina pe masa de lucru si intinzi aluatul cu ajutorul unui facalet, astfel incat acesta sa acopere partea de jos a formei, marginile si inca 2 cm peste. Ungi cu unt suprafata aluatului, tai marginile si intepi partea de jos cu o furculita. Acoperi aluatul cu o hartie de copt, pe care pui diferite legume uscate ( fasole, naut, linte). Pui tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 15 minute.

Dupa cele 15 minute, scoti tava, indepartezi hartia cu tot cu legume si ungi suprafata aluatului cu galbenus. Introduci in cuptor tava (de data asta fara hartie si legume), incalzind cuptorul la 170 grade, pentru 10 minute. Intre timp, tai baconul in cubulete si il pui pe foc, in apa clocotita, pentru 10 minute, apoi il scurgi si il pui deoparte.

Odata ce ai scos tava de la cuptor, presari pe deasupra branza rasa si cubuletele de bacon. 

Bati ouale intr-un bol, adaugi un varf de cutit de nucsoara, unul de piper si sare, amestecand pana cand se formeaza o crema. Torni crema in tava, astfel incat sa acoperi toate celelalte ingrediente.
Dai Quiche Lorraine la cuptor, incalzit la 170 grade pentru 20 de minute, pana cand devine aurie.

Inainte sa servesti quiche lorraine, trebuie sa lasi sa se raceasca 10 minute ca sa iti fie mai usor sa o tai in felii.

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (4 vizite)