Retete de fripturi/gratar sunt nenumarate...Doar una atat de simpla!
Cuprins
Daca vrei sa profiti pe deplin de vremea frumoasa de afara, este...romanesc sa prepari un gratar! Asadar, incearca una dintre aceste retete de fripturi/gratar pentru a beneficia de savoarea de neuitat a unei mese in aer liber!
Una dintre multele retete de fripturi/gratar disponibile
Ingrediente:
- o cana de otet balsamic |
Preparare:
1. Intr-o punga sigilabila, amesteca otetul cu jumatate de cana de ulei de masline si rozmarin. Adauga carnea, inchide punga si lasa sa stea la frigider peste noapte, intorcand punga din cand in cand.
2. Incalzeste cuptorul si lasa carnea sa ajunga la temperatura camerei.
3. Incalzeste si gratarul. Scoate carnea din marinata si asezoneaza cu sare si piper. Freaca marginile carnii cu restul de 2 linguri de ulei de masline.
4. Pune carnea pe gratar si gateste la caldura medie pana cand capata acele dungi frumoase de gratar, cam 5 minute pe fiecare parte (poti folosi si un gratar pentru aragaz, daca ai).
5. Pune carnea pe o foaie de copt, intr-o tava, si las-o sa se gateasca in cuptor timp de 30 de minute. Daca esti la gratar, fa un foc intr-o laterala a gratarului si lasa sa se gateasca cam 5 minute si apoi transfer-o in partea mai rece a gratarului unde o mai poti lasa cam 30 de minute.
6. Lasa carnea sa se odihneasca timp de 10 minute. Taie oblic pentru o prezentare mai profesionista a primei dintr-o lunga lista de retete de fripturi/gratar!
Larga varietate de retete de fripturi/gratar disponibile in lumea intreaga iti permite sa te joci cu ingredientele si sa prepari sosuri uimitoare sau garnituri neobisnuite pentru un picnic cosmopolit!