Reteta de friganele: Un mic-dejun rapid si delicios
Cuprins
Micul dejun ideal este delicios, rapid si satios. Atunci cand timpul nu iti permite sa pregatesti mai multe preparate pentru prima masa a zilei, opteaza pentru un fel de mancare care intruneste toate calitatile descrise anterior. Asadar, incearca reteta de friganele. Fie ca le servesti cu gem sau cu diverse sosuri dulci, fie ca iti plac friganelele cu cascaval, cu branza sau cu sunca, iata o gustare de dimineata pe care nu trebuie sa o ratezi.
Ingredientele necesare si modul de preparare a friganelelor
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 10 de minute
Timp total: 15 de minute
Metoda de preparare: prajire
Dificultatea retetei: scazuta
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- patru oua;
- 10-12 felii de paine alba;
- 240 mililitri de lapte;
- un varf de cutit de sare;
- unt pentru tigaie;
- gem, branza, sunca sau orice alt ingredient, in functie de preferinte.
Incepe prin a bate ouale intr-un bol, apoi amesteca-le cu laptele si cu sarea. Inmoaie fiecare felie de paine in mixul rezultat. Pune feliile in tigaia incinsa, in untul topit. Lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi pune-le pe o farfurie si serveste-le cu garnitura dorita.
Pofta buna!
Incearca si tu reteta de friganele, pentru a avea un mic dejun rapid si gustos. Faptul ca poti combina friganelele cu orice alt ingredient dulce sau sarat le transforma intr-un preparat de al carui gust nu te poti plictisi.