Reteta de icre de casa

Marţi, 08.04.2014

Cuprins

Te gandesti deja la aperitivele de pe masa de Paste? Atunci salata de icre nu trebuie sa iti lipseasca, fiind deja un preparat traditional pe mesele festive. Afla cum sa prepari icrele de casa dupa reteta bunicii.

Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, icrele sunt benefice pentru organism deoarece contin numeroase vitamine (A, B2, B3, C) si minerale (zinc, fosfor si potasiu), fiind usor de digerat de catre stomac, cu o mica exceptie: persoanele care au probleme cu colesterolul ar trebui sa evite consumul de icre.

Numar portii: 6 

Ingrediente necesare pentru salata de icre de casa

150 g de icre de crap (sau stiuca)
100 g de ceapa alba
Zeama de la o jumatate de lamaie
Felii de lamaie pentru ornare
250 ml de ulei
30 g de sare
30 g de masline

Cum sa prepari icre de casa

Spala icrele de crap si curata-le de orice urma de pielita. Sareaza-le si lasa-le la rece timp de 24 de ore. Apoi, freaca-le bine cu o lingura de lemn, in timp ce torni uleiul picatura cu picatura (asa cum procedezi si la prepararea maionezei). Amesteca icrele de casa constant si in acelasi sens pentru a nu se taia. Condimenteaza cu sare si zeama de lamaie. Curata ceapa, marunteste-o si pune-o pe o farfurie deoarece aceasta se serveste separat, conform retetei vechi. 

Garniseste salata de icre de casa cu jumatati de masline si feliute de lamaie. Pana la servire, pastreaza icrele intr-un vas inchis ermetic, la frigider. Poti sa servesti icrele in boluri ori pe felii de paine prajita sau normala. Foloseste-ti imaginatia pentru design-ul farfuriei festive!

Tu ce reteta de icre de casa cunosti? Impartaseste cu noi preparatul tau.

Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe