Salata de peste afumat
Cuprins
Daca vrei o salata care sa fie cu adevarat gustoasa, trebuie neaparat sa gatesti o salata de peste afumat. Iata o reteta pe care o stiu din multele mele vacante petrecute in Delta Dunarii si cu care nu poti da gres niciodata.
Salata de peste afumat - delicioasa si apetisanta
Ingrediente pentru salata peste:
- 2 bucati de peste afumat
- 4 cepe rosii
- 15 masline negre
- 2 cartofi
- zeama de la o lamaie
- sare
- patrunjel
Cum prepari salata peste afumat?
1. Pestele il cureti bine de pielita si de oase, apoi il tai in bucatele mici.
2. Ceapa o cureti si o tai rondele, pui este ea sare din belsug si lasi la inmuiat.
3. Cartofii ii cureti, ii tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu sare.
4. Cand cartofii s-au fiert, ii scurgi bine de apa si ii amesteci cu ceapa.
5. Peste acest amestec adaugi pestele afumat si amesteci bine.
6. Deasupra adaugi maslinele (eu le curat intotdeauna de samburi dar poti sa le lasi si intregi).
7. Acum pui zeama de lamaie si patrunjelul tocat si amesteci bine.
Reteta originala de salata de peste pe care o stiu se prepara cu scrumbie afumata. Totusi, cum scrumbia nu se gaseste tot timpul anului, o inlocuiesc deseori cu macrou sau cu hering.