Obtine un sos de paste chiar la tine acasa: Sos Bolognese

Miercuri, 28.04.2010

Cuprins

De fiecare data cand ai de gand sa prepari paste, te duci la supermarket si iti iei tot ce ai nevoie, inclusiv sos. Dar ce ai spune daca ti-ai pregati chiar tu sosul la tine acasa? Iata o reteta autentica din Italia de sos Bolognese. Incredibil de bun!

Vezi si
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 28.04.2010

Sos Bolognese pentru paste

Ingrediente:
- 50 g sunca
- ¼ ceapa
- Usturoi
- Un morcov
- 2 linguri ulei masline
- 250 carne de vita
- 15 g ciuperci
- 10 ml vin rosu
- 200 g rosii tocate
- ½ lingura faina
- Patrunjel
- Maghiran
- 1 varf cutit nucsoara rasa
- Sare
- Piper

Mod de preparare:
Pune pe foc o tigaie cu ulei si adauga sunca maruntita. Las-o un pic, apoi adauga ceapa tocata, un catel de usturoi taiat feliute subtiri, putin morcov ras si telina. Amesteci si, pe urma, adaugi carnea de vita tocata si ciupercile spalate, stoarse si maruntite.
Torni vinul, adaugi patrunjelul tocat, maghiranul si condimentezi cu sare, piper si nucsoara.
Cand vinul a scazut de tot, adaugi faina, amesteci bine, lasi cateva secunde, apoi adaugi pasta de rosii tocate marunt.
Reduci focul la cat mai mic posibil si mai adaugi din cand in cand cate o lingurita de apa.

Dupa ce ai preparat pastele, adaugi acest minunat sos bolognese si le servesti alaturi de toti cei dragi!

Articolul urmator »
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?