Supa cremă de avocado și castravete, un deliciu sănătos

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Duminică, 15.10.2017

Cuprins

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Duminică, 15.10.2017
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 15.10.2017
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Duminică, 15.10.2017

Caracteristici

Mâncarea delicioasă este, de cele mai multe ori, și cea care ne aduce un aport ridicat de grăsimi, zahăr și alte substanțe care pot să ne afecteze sănătatea. Însă așa-numitele „alimente-minune” ne pot oferi atât savoare, cât și substanțe nutritive. Acest lucru este valabil și pentru supa cremă de avocado cu castravete, care îți răsfață papilele încă de la prima lingură!

Fructul de avocado este un aliment versatil, folosit atât ca fruct, cât și ca legumă. Gătit sau în stare naturală, acesta îți oferă multe beneficii asupra sănătății, mai ales în această combinație cu castravete. Ești curioasă cum poți face și tu acasă această supă cremă de avocado? Află mai jos care sunt pașii, dar și modul de preparare!

Rețetă de supă cremă de avocado și castravete

În cazul în care nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a găti, află că această supă cu avocado îți va lua doar 15 minute pentru preparare. Ai nevoie de 8 ingrediente și trebuie să respecți 4 pași simpli. Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente

  • 2 castraveți potriviți, decojiți și tăiați cubulețe;
  • 2 fructe de avocado, decojite, cu sâmburii înlăturați;
  • ¼ legătură de pătrunjel proaspăt;
  • ¼ legătură de mentă proaspătă;
  • sucul de la 1 lime;
  • 1 ceașcă de iaurt grecesc;
  • sare și piper, după gust.

Ingrediente pentru garnitură

  • 1 baghetă tăiată pe orizontală;
  • 3 linguri de unt nesărat;
  • 1 ceașcă de brânză semidură (Asiago);
  • o jumătare de ceașcă de iaurt grecesc;
  • sucul de la 2 lime.

Mod de preparare

  1. Prepară supa: într-un blender, pune castraveții, fructele de avocado, pătrunjelul, menta, sucul de lime și iaurtul grecesc. După ce obții o pastă, adaugă sare și piper.
  2. Prepară garnitura: setează cuptorul la 220 de grade Celsius. Taie colțurile de la bachetă, apoi unge-o cu unt și presară brânza Asiago. Așaz-o pe o hârtie de copt și bag-o în cuptor. Lasă bagheta la cuptor până când brânza se topește complet și devine aurie (10-12 minute).
  3. Între timp, într-un bol de dimensiuni reduse, amestecă iaurtul grecesc și sucul de lime.
  4. Servește supa cremă de avocado caldă, cu iaurtul cu lime și cu bagheta crocantă cu brânză.

Dacă îți plac la nebunie supele cremă, atunci trebuie neapărat să încerci rețeta de supă cremă de spanac, dar și cea de supă cremă de usturoi – un deliciu austriac!

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator »
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Cat de sanatos este parul tau?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe