Mananca sanatos supa crema cu pui si crutoane

De Ana Maria Stroe
Joi, 29.04.2010

Cuprins

Cum sezonul cald se apropie si soarele este, de cele mai multe ori, de partea noastra acum ai ocazia sa te bucuri de cat mai multe legume. Asadar, acum te poti bucura de o mancare mult mai sanatoasa. Si de ce sa nu profiti de aceasta ocazie. Ei bine iata o reteta care te va face sa mananci sanatos mai mult din placere. Incearca acum o reteta de supa crema cu crutoane si carne de pui.

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Joi, 29.04.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Joi, 29.04.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Joi, 29.04.2010

Supa crema de legume cu crutoane

Iti marturisesc faptul ca, din punctul meu de vedere, o reteta buna este o reteta din care va rezulta o mancare delicioasa, dar care nu te va face sa pierzi foarte mult timp in bucatarie. Si daca ai impresia ca acest lucru nu este posibil, iti propun sa incerci aceasta reteta de supa crema cu crutoane.

Ingrediente:

3 cartofi

Un morcov

O telina

O ceapa

Un piept de pui

Sare, piper

O paine veche de o zi

Pentru a prepara aceasta reteta de supa crema cu crutoane va trebui sa te asiguri ca iti aloci indeajuns de mult loc pentru a te desfasura. Ia o cratita incapatoare, pune pieptul de pui in ea si acopera-l cu apa. Pune cratita pe foc pentru a fierbe pieptul de pui. Intr-o oala separat pune la fiert legumele. Daca se strange spuma la suprafata apei de la pieptul de pui, inlatur-o cat de bine poti.

O portie de vitamina in supa crema cu crutoane

Cand toate s-au fiert, scoate pieptul de pui si da-l deoparte. Legumele trebuie scoase si puse in blender, pentru a fi pasate. Daca nu ai un blender, poti incerca sa le pasezi cu o furculita. Cand ai terminat de pasat legumele, adauga putin din zeama in care ai fiert puiul, pentru a ii da consistenta unei supe. Adauga zeama pana cand supa este atat cat doresti tu de groasa. Potriveste-o de sare si piper la gust, pune-o pe foc si adauga si pieptul de pui pe care l-ai portionat in prealabil si mai lasa supa sa dea intr-un clocot.

Intre timp te poti ocupa si de crutoane. Este foarte important ca painea din care doresti sa le faci sa nu fie foarte proaspata. Daca este veche de o zi, este numai bine. Taie painea in cubulete nu foarte mari, pune-le intr-o tava si da-le la cuptor atat cat crezi tu ca este nevoie. Ai grija sa nu arzi crutoanele.

Serveste supa crema fierbinte cu crutoane inmuiate. Vei vedea cat de buna poate fi o mancare cu adevarat bogata in vitamine. Profita de sezonul cald si ia-ti portia zilnica de sanatate din alimentele pe care le mananci.

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Cat de sanatos este parul tau?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe