Supa de ceapa, o reteta perfecta pentru sezonul rece

Miercuri, 06.11.2013

Cuprins

Ce poate fi mai bun intr-o zi racoroasa si mohorata decat o supa de ceapa? Daca nu ai preparat pana acum o reteta de supa de ceapa, a sosit momentul pentru o noua experienta culinara. Nu rata pentru nimic in lume aroma acestui preparat si gustul lui aparte, innobilat de crutoanele crocante.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire:
30 de minute
Timp total:
45 de minute
Metoda de preparare:
fierbere
Dificultatea retetei:
redusa

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 06.11.2013
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 06.11.2013

Ingrediente necesare pentru supa de ceapa

- 3-4 cepe;
-
150 g de costita afumata;
-
50 g de unt;
- o lingura de faina;
- 1,5 l de apa;
- sare;
- o frunza de dafin;
- o jumatate de lingurita de cimbru uscat;
- o jumatate de lingurita de piper.

Pentru crutoane:

- 4-5 felii de paine (tip bagheta);
- o lingura de ulei;
- o jumatate de lingurita de pudra de usturoi.

Iata cum poti sa prepari o supa de ceapa

Curata ceapa si taie-o solzisori, apoi pune-o la calit in unt. Dupa ce se inmoaie ceapa, adauga faina si amesteca pana isi schimba culoarea. Adauga si costita afumata, piperul, sarea, cimbrul, foaia de dafin si apa. Lasa compozitia sa fiarba la foc mic o jumatate de ora.

Cat timp fierbe supa de ceapa, pregateste crutoanele. Incinge cuptorul din timp. Imparte bagheta in felii pe care le poti lasa intregi sau le poti taia in cubulete. Unge bagheta maruntita cu ajutorul unei pensule inmuiate intr-un amestec format din ulei de masline si pudra de usturoi. Aseaza bagheta taiata intr-o tava, pe hartie de copt si las-o  in cuptor intre 5-10 minute. In acest timp se verifica painea si se intoarce si pe partea cealalta, pana devine crocanta.

Serveste supa de ceapa calda si deasupra adauga crutoane crocante si aromate. Pofta buna!

Sursa foto: taste.com.au

 

 

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
mircea (anonim)
12 decembrie 2013 16:04

e ok.dar romanului daca nu simte o bucata de carne nu e buna supa.

Ne găsești pe