Supa de dovlecei in cativa pasi usor de urmat
Cuprins
Chiar daca esti o bucatareasa foarte buna, oricand este loc de mici trucuri pe care le poti folosi in bucatarie. Aceasta supa de dovlecei este o combinatie excelenta de legume, care iti da ocazia sa te bucuri de natura intr-un mod mai special.
Supa de dovlecei
Ingrediente pentru 8 persoane:
- 1 ½ kg dovlecei
- 90 g de unt
- O ceapa mare
- 2 cani de apa sau supa de pui
- 3 linguri faina
- 1 cana de lapte
- 1 galbenus de ou
- sare
- piper
- smantana
- nucsoara
Mod de preparare supa de dovlecei:
Topesti 60 g unt intr-o tigaie si pui la prajit dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati cubulete si ceapa taiata fin, timp de 10 minute. Adaugi supa si lasi sa fiarba. Cand se inmoaie dovlecelul, torni si putin lapte.
Topesti restul de unt si il amesteci cu faina, apoi adaugi compozitia anterioara. Adaugi inca putin lapte si lasi 10 minute sa fiarba, la foc mic.
Potrivesti gustul cu sare si piper si adaugi galbenusul de ou, batut.
Servesti aceasta supa de dovlecei cu smantana si nuscoara pe deasupra.
Alte articole care te-ar putea interesa:
Deliciu culinar: Crema supa de ciuperci |