Supa de dovlecei in cativa pasi usor de urmat

Luni, 31.05.2010

Cuprins

Chiar daca esti o bucatareasa foarte buna, oricand este loc de mici trucuri pe care le poti folosi in bucatarie. Aceasta supa de dovlecei este o combinatie excelenta de legume, care iti da ocazia sa te bucuri de natura intr-un mod mai special.

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 31.05.2010

Supa de dovlecei

Ingrediente pentru 8 persoane:

- 1 ½ kg dovlecei
- 90 g de unt
- O ceapa mare
- 2 cani de apa sau supa de pui
- 3 linguri faina
- 1 cana de lapte
- 1 galbenus de ou
- sare
- piper
- smantana
- nucsoara

Mod de preparare supa de dovlecei:

Topesti 60 g unt intr-o tigaie si pui la prajit dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati cubulete si ceapa taiata fin, timp de 10 minute. Adaugi supa si lasi sa fiarba. Cand se inmoaie dovlecelul, torni si putin lapte.

Topesti restul de unt si il amesteci cu faina, apoi adaugi compozitia anterioara. Adaugi inca putin lapte si lasi 10 minute sa fiarba, la foc mic.

Potrivesti gustul cu sare si piper si adaugi galbenusul de ou, batut.

Servesti aceasta supa de dovlecei cu smantana si nuscoara pe deasupra.

Alte articole care te-ar putea interesa:

Deliciu culinar: Crema supa de ciuperci

Iata reteta unei supe de chimen

O supa buna? Supa crema de linte!

Articolul urmator »
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Marţi, 30.09.2025
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024