Supa de dovleac ca aceea din copilarie

Joi, 20.05.2010

Cuprins

Daca ma gandesc la supa pe care o mancam cu drag in copilarie, gandul ma duce imediat la supa de dovleac pe care o prepara bunica. Incearca acum reteta dupa care gatea bunica mea o delicioasa supa de dovleac cu pui.

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010

Ce iti trebuie pentru o supa de dovleac?

Ingrediente necesare pentr supa de dovleac:
- 4 dovlecei
- 250 gr carne de pui
- 150 ml suc de rosii
- 3 linguri de orez
- o ceapa
- 2 morcovi
- ½ telina
- o legatura de marar
- sare
- piper

Cum prepari o supa de dovleac?


1. Carnea de pui o speli si o pui la fiert in apa (cam 2 l si jumatate) cu sare. Lasi cam 30 de minute la fiert.

2. Dupa 30 de minute, adaugi zarzavatul intreg (ceapa , morcovii si telina). Lasi pana cand zarzavatul s-a fiert bine.

3. Carnea o lasi in zeama dar zarzavatul il scoti. Adaugi sucul de rosii si orezul si lasi la foc mic cam 10 minute, amestecand ca sa nu se lipeasca orezul.

4. Dovleceii ii cureti de coaja si de seminte, apoi ii tai cubulete si ii pui in supa.

5. Acum, fierbi totul cam 15 minute si condimentezi cu sare si piper. La sfarsit adaugi mararul tocat marunt.

Supa de dovleac se serveste de obicei calda, dar e buna si rece. Daca iti place un gust acrisor, poti pune cateva picaturi de zeama de lamaie direct in farfurie.

Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Ce personaj din basmele romanesti esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe