10 utilizări uimitoare ale beţişoarelor de urechi

10 utilizări uimitoare ale beţişoarelor de urechi

Sorina Corneanu

Bețișoarele de urechi pot avea o mulțime de alte utilizări, foarte la îndemână, practice și pe care, poate, nici nu ți le-ai fi imaginat. Te-ai gândit vreodată la ele ca la niște ustensile folosite pentru a vopsi? De la întrebuințări în sfera cosmetică până la produse de curățare rapidă, bețișoarele de urechi sunt ajutoare extraordinare!

Iată câteva dintre cele mai practice utilizări ale bețișoarelor de urechi!

bete urechi  

1. Deblocarea unui fermoar. Deseori se întâmplă să ni se blocheze fermoarul exact atunci când ne grăbim și, la fel de des, în încercarea de a rezolva problemă, mai rău facem. În astfel de cazuri, betișorul de urechi face minuni: înmoaie-l în șampon și unge marginea fermoarului. Ai să fii surprinsă să observi cum, imediat, acesta va începe să funcționeze. Când răbdarea îți este testată, bețișorul de urechi nu trebuie să îți lipsească!

2. Rujul care curge este, cu adevărat, o problemă. Când machiajul se strică, e clar că ceva nu funcționează. Bețișorul de urechi te ajută să scapi de grija rujului care curge. Înmoaie un bețișor de ureche în pudră, eventual pulbere translucidă, și aplică pe marginea buzelor după ce le-ai rujat. 

3. Dacă ai descoperit mici fisuri în mobilier, înmoaie un bețișor de urechi în ulei de măsline și aplică în crăpăturile problematice. Vei ajuta la stoparea extinderii fisurilor, iar lemnul nu se va eroda și mai rău în timp.  

4. Atunci când te epilezi pe suprafețe foarte mici ale pielii, cum ar fi sprâncenele sau zona de deasupra buzei superioare, pentru un contur perfect, aplică ceară sau cremă depilatoare cu un bețișor de urechi. În felul acesta, vei acoperi exact atât cât te interesează și vei evita iritarea pielii alăturate.

5. Poate nu te-ai gândit la asta, mai ales astăzi, când există numeroase pensule speciale pentru machiaj, dar betisorul de urechi este perfect pentru a aplica fardul de pleoape. Îți oferă precizie, pulberea nu cade sub ochi și vata de la capătul bețișorului fixează, prin tamponare, și acoperă perfect.

machiaj bat ureche

6. Parfumul este plăcut atâta vreme cât este pulverizat cu măsură. Altfel, efectul dorit se va transforma, iar ceilalți nu doar că nu-l vor găsi îmbietor, dar vor sta chiar la distanță. Folosește bețișorul de urechi, înmuiat în parfum, pentru a aplica parfumul în zonele de puls. Poți înmuia 2-3 bețișoare, pe care să le porți cu tine, pentru a putea aplica parfumul oricând simți nevoia. Nu, sticla cu parfum nu trebuie să fie purtată în geantă!  

Descoperă, în clipul de mai jos, 25 de întrebuințări extraordinare ale bețișoarelor de urechi!

7. Nu te-ai gândit la asta, cu siguranță, dar atunci când rădăcinile părului încep să se observe și nu ai timp să te vopsești sau să ajungi rapid la salon, bețișorul de urechi este excelent. Înmuiat în vopsea sau chiar într-un fard de pleoape în nuanța potrivită, acoperă exact rădăcina, cu numai câteva mișcări simple, rapid. Estetic, ușor, practic!

8. Pentru a aprinde o lumânare cu fitil scurt, bețișorul de urechi înmuiat în alcool și aprins poate ajuta imediat. Nu te teme, flacăra este mică, însă de mare ajutor. Nu de puține ori se întâmplă, când recurgem la aromaterapie, să ne chinuim atunci când aprindem lumânarea din suport. De acum ai soluția!

9. Pentru a îndepărta cu precizie și ușurință surplusul de machiaj din jurul ochilor, bețișorul de urechi înmuiat în ulei de măsline sau ulei de cocos șterge perfect, fără a întinde și fără a îndepărta mai mult decât îți dorești. Vata de la capătul bețișorului realizează un finisaj curat și nu irită ca atunci când cureți cu cremă și șervețele.

10. Înmoaie un bețișor de urechi în cremă hidratantă și introdu-l în congelator. Scoate-l de acolo atunci când te confrunți cu cearcăne sau ochi umflați și aplică loțiunea rece în jurul ochilor.

Vospitul zonelor de detaliu, curățarea telefonului, a laptopului, îngrijirea CD-urilor pe care s-a așternut praful, aplicarea diferitelor soluții pentru durerea în gât și îngrijrea unghiilor sunt, de asemenea, alte câteva întrebuințări ale bețișoarelor de urechi.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.