Cum folosești corect bețișoarele de urechi

Cum folosești corect bețișoarele de urechi

Redactor Alexa Galgau

Deși au devenit controversate în ultimii ani, bețișoarele de urechi nu lipsesc din nicio casă și ne ajută să ne menținem o igienă corectă a urechilor, fără de care am risca să facem infecții. Bețișoarele nu sunt periculoase, contrar celor auzite, atât timp cât sunt folosite corect, adică doar pentru a curăța urechea externă, făra a le introduce pe canalul acesteia.

Află cum să folosești corect bețișoarele de urechi, astfel încât să ai urechi curate, ferite de infecții!

Cum să folosești bețișoarele de urechi

De ce trebuie să cureți urechile

Doar pentru că nu este recomandat să folosești bețișoarele pentru a curăța canalul urechii, asta nu înseamnă că nu trebuie să le folosești deloc. O ureche curată este ferită de infecții, care pot fi extrem de dureroase.

Mizeria care se adună în urechea externă trebuie curățată regulat, pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor, care apoi ar putea pătrunde în urechea internă. Aceasta se află la o distanță foarte mică față de creier, ceea ce înseamnă că infecțiile ar putea fi mai periculoase decât credem noi.

De obicei, bețișoarele de urechi sunt folosite greșit, acesta fiind și motivul pentru care toată lumea te sfătuiește să renunți la ele. Oricât de bine te-ai spăla cu apă și săpun, tot este greu să cureți complet urechea externă de ceară și mizerie, iar aici intervin bețișoarele, pe care le poți folosi pentru a curăța chiar și cel mai greu accesibile zone ale urechii externe.

Cum se folosesc bețișoarele de urechi

Partea externă a canalului urechii are niște glande speciale, care secretă ceară. Rolul acesteia este de a proteja urechea de apă și bacterii. În mod normal, canalul urechii se curăță singur (de unde și inutilitatea folosirii bețișoarelor pentru a-l curăța), iar ceara pe care o elimină ajunge în urechea externă, adică zona pe care noi trebuie să o curățăm pentru a menține o igienă corespunzătoare a urechii. Atunci când ceara nu este eliminată cum trebuie din canalul urechii, aceasta trebuie să fie într-adevăr curățată, dar de către un specialist.

Pentru a folosi corect bețișoarele de ureche, trebuie să te limitezi la zona exterioară a urechii și să eviți să le înfigi pe canalul urechii. Folosește mișcări circulare pentru a curăța bine toate porțiunile și folosește bețișorul pentru a pătrunde în șanțurile create de cartilagiul urechii, care de obicei rămân murdare.

După ce urechea externă este curată, nu mai ai nevoie de alte măsuri pentru a-i asigura igiena. Din când în când, poți merge la un control ORL. Dacă medicul constată că s-a strâns ceară în canalul urechii, îți va scoate dopurile de ceară. Este mult mai sigur să facă acest lucru un medic, decât să o faci tu acasă, indiferent de metodă.

Așadar, bețișoarele de urechi se folosesc doar pentru a curăța urechea externă, pe care, într-adevăr, nu trebuie să o neglijăm. Ele sunt foarte utile, așa că nu trebuie să le arunci, ci doar să le folosești corect!

OTOSPOON - Betisoare de urechi x 100 bucati - 15.00 lei

Bețișoarele de urechi Quies, de pe vavianpharma.ro, vă fac misiunea ușoară. Capătul în formă de lingură este foarte ușor de introdus în canalul auditiv extern.

Este foarte important, așa cum spuneam mai sus, să nu introduceți bețisorul mai departe de canalul auditiv extern, pentru că acest gest ajută la împingerea cerumenului in interior, ducând la formarea dopurilor de ceară.

Află de ce este important să folosești dopuri pentru urechi atunci când înoți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.