Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

6 moduri în care poţi amenaja o curte mică

Sorina Corneanu

O curte mică nu ar trebui să fie un impediment în calea realizării grădinii de vis. Cu puţină strategie şi un strop de imaginaţie poţi transforma o curte mică în spaţiul de relaxare ideal. Iată cum!

Moduri în care poţi să îţi amenajezi o curte mică

Limitează zona gazonului

„O curte cu verdeaţă este, fără îndoială, o curte frumoasă, însă zona cu iarbă ar trebui puţin limitată, pentru că astfel vei putea obţine şi puţin spaţiu pentru tine, o măsuţă la care să îţi bei cafeaua şi să poţi citi o carte”, spune designerul Marie Flanigan. Încearcă să împarţi în mod egal zona de plimbare şi cea în care vrei să plantezi flori, astfel încât să te bucuri de un spaţiu ideal!

gradina mica

Foto: Pinterest

Optează pentru organizare verticală

Nu  poţi să faci dintr-o curte mică o curte prea mare, însă poţi să îi oferi un plus de spaţialitate. Joacă-te cu înălţimile, optează pentru amenajarea pe verticală şi include mobilier de grădină înalt sau suspendat, pe care să poţi aşeza şi suporturile cu flori, dar care să îţi permită să foloseşti spaţiul de la sol pentru o masă, un fotoliu sau un hamac.

ghivece colorate

Foto: Pinterest

Nu renunţa la mobilierul pe care ţi-l doreşti

O curte mică te poate face să renunţi cu uşurinţă la elementele de decor pe care ţi le doreşti. Totuşi, să recurgi la scaune mai mici şi să transformi curtea într-un spaţiu pentru pitici nu este tocmai o soluţie. Mobilează-ţi grădina în mod realist. O masă şi un scaun sunt suficiente, însă alege-le pe cele pe care ţi le doreşti, nu recurge la improvizaţii care să transforme totul într-un kitsch.

masuta in gradina

Foto: Pinterest

Alege nuanţe neutre, deschise, luminoase

Culorile luminoase pot crea iluzia de spaţialitate. Optează pentru nude, alb, galben şi alte culori vesele, solare, dar ţine cont şi de un detaliu esenţial: scaunele sau canapeaua de exterior ar trebui să fie tapiţate, deoarece materialele oferă căldură şi senzaţia de spaţiu primitor, în timp ce plasticul lasă impresia unui spaţiu aglomerat şi haotic, în permanentă reorganizare.

mobilier de exterior

Foto: Pinterest

Accesorizează inteligent

Covoraşele sau pietricelele te pot ajuta să delimitezi diferitele zone ale curţii. Chiar dacă este mică, aceasta poate deveni un spaţiu extraordinar pentru relaxare. Nu ai nevoie de mult ca să fii fericită. Gândeşte-te şi la câteva pernuţe colorate sau instalaţii suspendate, care să facă spaţiul primitor şi pe timpul serii.

gradina romantica

Foto: Pinterest

Optează pentru confort 

Când ai o curte mică, e simplu: nu îţi poţi permite să faci amenajări extravagante, dar îţi poţi crea confortul necesar. Gândeşte-te la ce ai nevoie atunci când îţi petreci timpul în curte: poate o canapea moale, o măsuţă unde să lucrezi. Rezumă-te la strictul necesar. Nu e o soluţie să aduci tot ce îţi doreşti şi să transformi spaţiul, şi aşa mic, într-un depozit.

curte amenajata retro

Foto: Pinterest

Dacă ai o curte mică, fii creativă, inventivă şi alege confortul! În definitiv, tot ce îţi trebuie e un spaţiu confortabil, prietenos, în care să te poţi bucura de puţin timp cu tine, de aer curat şi de linişte.

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!