Ai energie negativa in casa? Afla raspunsul!

Adelina Ion

Dupa cum cu siguranta stii, amenajarea unei locuinte poate avea un impact puternic asupra vietii cotidiene a proprietarilor. Feng shui este o arta de origine chineza ale carei principii te ajuta sa atragi energia pozitiva (denumita Chi, in cultura chineza) in casa ta. Daca insa Feng shui nu se numara printre preocuparile tale, este foarte posibil sa ai energie negativa in casa. In randurile care urmeaza iti vom prezenta cateva tipuri de amenajari interioare care alunga energia pozitiva din orice locuinta.

Iata cum iti dai seama daca ai energie negativa in casa!

Alinierea necorespunzatoare a usilor atrage energia negativa in casa

Daca esti posesoarea unei case cu o suprafata generoasa, cu siguranta aceasta are cel putin doua usi principale: una in fata si una in spate. Daca cele doua usi sunt aliniate, adica sunt una in fata celeilalte, cu siguranta ai energie negativa in casa. Intre cele doua usi se va crea un culoar pe care va circula energia pozitiva. Doar ca aceasta va patrunde pe usa din fata si va iesi pe usa din spate fara a putea "hrani" si celelalte incaperi. Acelasi lucru ramane valabil si in cazul oricaror doua usi din locuinta aflate fata in fata. 

Amplasamentul scarii interioare, vinovat de energia negativa din casa

Usa principala a unei case poarta denumirea de "gura lui Chi", intrucat prin aceasta usa locuinta absoarbe energia pozitiva. Insa daca ai o scara interioara amplasata foarte aproape de usa de la intrare, nu vei scapa de energia negativa din casa. Explicatia este urmatoarea: energia pozitiva care a patruns pe usa principala nu are timp sa se raspandeasca la acest nivel al locuintei, ci "se va grabi" sa urce scara, la etajul superior.

Nici scara amplasata exact in mijlocul unei incaperi nu este de bun augur, intrucat alunga energia pozitiva din respectiva incapere.

Baia amplasata necorespunzator atrage energia negativa in casa

Indiferent cat de mare sau de mica este o locuinta, o baie nu ar trebui amplasata in fata usii de la intrarea in casa. In acest caz, cea mai mare parte a energiei pozitive Chi va fi atrasa catre baie, in restul locuintei predominand energia negativa. 

Vinovata de energia negativa din casa se face si baia construita exact in centrul locuintei. In traditia Feng shui, centrul oricarei locuinte functioneaza ca o inima, iar aceasta "inima" trebuie sa fie deschisa si luminoasa, intrucat ea alimenteaza si celelalte regiuni ale casei cu energie pozitiva.

Pozitia dormitorului determina concentrarea de energie negativa in casa

Referindu-ne din nou la casele mari, care au cel putin un nivel, este bine de stiut ca dormitorul nu ar trebui construit exact deasupra garajului. In orice garaj are loc foarte multa miscare, iar aceasta agitatie permanenta nu face decat sa tulbure energia acestui spatiu. Dormitorul ar trebui sa fie un spatiu al odihnei, al linistii, al energiei pozitive, dar acest lucru nu este posibil daca aceasta incapere se afla pe o "fundatie" cu o energie extrem de instabila, nefavorabila relaxarii si somnului.

Arhitectura holului, vinovata de energia negativa din casa

Un hol lung se face intotdeauna raspunzator de energia negativa din casa. O astfel de arhitectura favorizeaza combinarea a doua energii negative: Sha Chi, "energia care ataca", si Si Chi, o energie negativa slaba care sta la baza tristetii, anxietatii si depresiei.

Exista, din fericire, o varietate de posibilitati prin care poti tine energia negativa din casa la distanta, cum ar fi obiecte de mobilier amplasate conform binecunoscutelor principii Feng shui sau decoratiuni Feng shui.

In afara de arhitectura locuintei, cunosti si alte lucruri care atrag energia negativa in casa?

Articolul urmator Cum scapi, repede și simplu și natural, de musculițele de oțet din casă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (24)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.