Cel mai periculos obiect din bucătăria ta. Te îmbolnăvește fără să îți dai seama!

Cel mai periculos obiect din bucătăria ta. Te îmbolnăvește fără să îți dai seama!

Viorica Ghinea, redactor

Dacă te întreabă cineva care este cel mai curat și sigur loc din casa ta, probabil vei răspunde cu mândrie că este vorba despre bucătărie. Doar știi câtă atenție acorzi igienei și curățeniei. Din păcate, cercetătorii te vor contrazice cu dovezi de necontestat. Acolo se află unul dintre cele mai periculoase obiecte din locuința ta. El pare aliatul tău de bază, dar vei descoperi că este un dușman ascuns.

Află care este cel mai periculos obiect din bucătăria ta și la ce riscuri te expui dacă nu îl schimbi frecvent!

Adevărul crud despre cel mai folosit obiect din bucătărie

Apelezi la el de fiecare dată când ai ceva de curățat și nu te dezamăgește niciodată. Îndepărtează petele de grăsime, resturile de mâncare, arsura și chiar mucegaiul. Cum ai putea să nu consideri buretele aliatul tău în curățenie? Deși este un obiect extrem de util în orice casă, trebuie să ții cont de faptul că reprezintă un risc pentru sănătatea ta.

Philip Tierno, specialist în microbiologie și medic patolog la New York University School of Medicine, spune că buretele de vase este încărcat cu germeni. Având în vedere că pe el se află resturi de mâncare și că este un mediu umed, se dezvoltă multe bacterii în straturile lui. Salmonella, campylobacter, E. coli și listeria sunt doar câteva dintre bacteriile care se pot găsi pe suprafața acestui obiect. Surprinzător, se pare că el se află în concurență cu recipientul pentru gunoi și chiar cu vasul de toaletă.

Dacă folosești un burete de vase plin cu bacterii, iar sistemul tău imunitar este slăbit, te poți confrunta cu cel puțin unul dintre următoarele simptome neplăcute. Crampele abdominale, diareea, febra, amețeala, voma și infecțiile cutanate sunt doar câteva dintre semnele care îți vor indica faptul că mediul din bucătărie nu este unul prietenos pentru sănătatea familiei.

Cu siguranță te întrebi care este soluția în acest caz, pentru că renunțarea la buretele de vase ar deveni un coșmar. Specialiștii te sfătuiesc să îl cureți bine zilnic. Dar ține cont de faptul că nu este suficient să îl speli cu apă și săpun lichid, pentru că nu vei reuși să îndepărtezi toți germenii acumulați în straturile lui. Mai bine dezinfectează-l în 500 ml de apă cu puțin clor timp de 10 minute. Apoi clătește-l cu apă din abundență. Stoarce-l cât de bine poți, apoi depozitează-l într-un loc uscat. Nu aștepta ca acest obiect să se deterioreze ori să aibă un miros neplăcut, ci schimbă-l o dată la 1-2 săptămâni, în funcție de cât de des îl utilizezi.

Următorul obiect periculos din bucătăria ta este prosopul de mâini, așa că trebuie să tragi un semnal de alarmă și în acest caz. În plus, specialiștii ne avertizează în privința telefonului mobil pe care tindem să îl atingem în timp ce gătim ori mâncăm. Cel mai bine este să îl lași deoparte și să te gândești la toate locurile prin care mergi cu el.

Deși buretele de vase este un aliat de nădejde în curățenie, dacă nu ții cont de regulile de igienă, el se poate transforma în cel mai periculos obiect din bucătărie. Așadar, schimbă-l frecvent fără să ai niciun fel de remușcare.

Citește și care este cel mai periculos obiect din baia ta!

Articolul urmator
Cele mai frumoase flori albastre de grădină
Cele mai frumoase flori albastre de grădină
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (17)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.