Cel mai periculos obiect din baia ta! Schimbă-l imediat!

Cel mai periculos obiect din baia ta! Schimbă-l imediat!

Viorica Ghinea, redactor

Specialiștii ne avertizează că unul dintre obiectele care se găsesc în baia tuturor poate fi destul de periculos pentru sănătate. Poate că pare inofensiv la prima vedere, însă el chiar te poate îmbolnăvi dacă nu îl schimbi frecvent.

Iată care este cel mai periculos obiect din baia ta și la ce riscuri te expui dacă îl folosești mult timp fără să îl schimbi!

 

Obiectul din baie care îți amenință sănătatea

Dacă atunci când ai citit de cel mai periculos obiect din baia ta, te-ai gândit instant la peria pe care o folosești pentru curățarea toaletei, află că nu este vorba despre ea. Știm că această informație îți va afecta unul dintre cele mai relaxante ritualuri ale zilei, dar este indicat să tragi un semnal de alarmă pe viitor. Medicii dermatologi ne avertizează în privința buretelui de baie. Indiferent că este fabricat din materiale sintetice ori din unele naturale, acest obiect reprezintă o amenințare pentru corpul tău.

Nu te grăbi să renunți de tot la buretele de baie. Nimeni nu contestă beneficiile lui care țin de curățarea, exfolierea și catifelarea pielii, dar și de îmbunătățirea circulației sângelui. Dar ia în considerare că este indicat să îl schimbi frecvent, nu să îl folosești pe același mai mule luni la rând. Specialistul J. Matthew Knight, care lucrează la Institutul de Dermatologie Knight, spune că celulele moarte pe care le îndepărtezi de pe suprafața pielii rămân în straturile buretelui după ce te speli. Aburii din baie favorizează înmulțirea bacteriilor pe burete, oferind un mediu proprice pentru dezvoltarea lor. El poate să ajungă un focar de infecție în doar câteva ore. Ia în considerare că te expui la aceste riscuri și dacă folosești o perie ori o mănușă pentru exfoliere.

burete de baie

Nu te sfătuim să arunci buretele de baie, peria ori mănușa pentru exfoliere după fiecare folosire, ci să te asiguri că astfel de obiecte sunt curățate bine și că sunt ținute într-un mediu în care se pot usca. Schimbă buretele de baie o dată la câteva săptămâni și te vei feri de multe pericole.

În concluzie, dacă te confrunți frecvent cu iritații și infecții la nivelul pielii, schimbă imediat buretele tău de baie și consultă un specialist în domeniu. Chiar dacă acest obiect destinat îngrijirii zilnice pare inofensiv, nu înseamnă că nu îți poate afecta sănătatea dacă îl utilizezi vreme îndelungată, adică până se rupe, așa cum fac multe persoane.

Articolul urmator
Momentul adevărului: pepene roșu vs. galben? Mihaela Bilic face lumină și spune care este cel mai puțin periculos pentru siluetă
Momentul adevărului: pepene roșu vs. galben? Mihaela Bilic face lumină și spune care este cel mai puțin periculos pentru siluetă
Ce obiect din bucatarie esti?
Incepe quiz
Ce obiect din bucatarie esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (67)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.