Cele mai frumoase case minimaliste din lume

Redactor Andreea Baluteanu

Estetica ultimilor ani a început să se detașeze de înfloriturile și aspectul încărcat ce caracterizau arhitectura, moda sau designul decadelor anterioare. Ne dorim case cu look scandinav, curate și simple, iar minimalismul a devenit curentul preferat al multora dintre noi. În aceste condiții, cele mai frumoase case minimaliste, pe care ți le prezentăm în rândurile de mai jos, sunt pur și simplu cuceritoare.

Află de mai jos ce sunt casele minimaliste, care sunt beneficiile lor, dar și cele mai încântătoare modele din jurul lumii!

Casele minimaliste: ce sunt și care sunt beneficiile lor?

O casă minimalistă se caracterizează prin simplitate abordată în arhitectură, design sau decoruri. Majoritatea acestor locații prezintă accente curate din lemn, dar și decoruri naturale spectaculoase, cu vegetație luxuriantă, sălbatică, parcă pentru a compensa discreția detaliilor caselor minimaliste.

casa la tara

De asemenea, casele minimaliste prezintă ferestre mari, astfel că interioarele sunt bogat luminate în mod natural.

Ce beneficii au acest tip de locuințe? În primul rând, casele minimaliste au efecte pozitive asupra psihologiei tale, deoarece te scapă de tensiunea obiectelor multe și inutile, ce pot depune presiune asupra psihicului.

Mai departe, atunci când ai o casă minimalistă, vei face mai puțină curățenie, așa că vei economisi timp liber pe care îl poți petrece ocupându-te de pasiunile tale. Nu în ultimul rând, ai mai multe fonduri la dispoziție, pe care nu le risipești pe obiecte de decor inutile, de care ajungi să te saturi sau pe care începi chiar să le urăști la un moment dat.

Case minimaliste moderne

Majoritatea caselor minimaliste au un stil modern, perfect ancorat în estetica prezentului. Funcționalitatea e una dintre trăsăturile lor definitorii, iar influențele industriale sau naturale dau viață acestor interioare.

Inserțiile de negru sunt caracteristice caselor minimaliste moderne. Accentele de lemn și influențele rustice sunt alte elemente care individualizează această construcție: nu ți-ai dori deja să te muți aici?

casa neagra

Sursa foto: Instagram

Dacă te-ai îndrăgostit de negru, suntem gata să te tentăm și cu nuanțele de alb. De data aceasta, designul modern, pe un singur cat, e scos în evidență de detalii negre și de elementele de vegetație.

casa alba

Firește că nu puteam uita de gri. De data aceasta, îți prezentăm o casă minimalistă cu etaj și cu un design geometric spectaculos. Ferestrele au dimensiuni mai restrânse decât în cazul construcțiilor tradiționale acestui stil, dar efectul rămâne unul remarcabil.

casă minimalistă cu etaj

Sursa foto: Instagram

Case minimaliste ieftine

Deși multe dintre casele minimaliste au în spate bugete de sute de mii de euro, sunt și opțiuni de locuințe ieftine, pe care ți le poți permite și tu. Iată mai jos câteva idei pe care merită să le iei în considerare!

De câte camere ai nevoie pentru a fi fericită? Dacă răspunsul este nu mai mult de 4, atunci casa minimalistă de mai jos merită trecută în revistă. Împarte spațiul interior la patru, mizează pe o formă modernă și pe ferestre de sus până jos (firește, dacă îți permite și zona).

casa mica

Casele minimaliste în formă de A sunt unele dintre cele mai atrăgătoare construcții. Look-ul rustic cu accente de lemn și detalii proaspete reprezentate de vopseaua albă scot în evidență o construcție la care am început deja să visăm.

casa in forma de A

Sursa foto: Instagram

Terasa de deasupra acestei case minimaliste este pur și simplu un vis transformat în realitate. De dimensiuni reduse, casa nu te va lăsa săracă, oferindu-ți spațiul de care ai nevoie pentru a te destinde, fără niciun centimetru în plus.

casa cu terasa

Sursa foto: Instagram

Case minimaliste mici

Dimensiunile reduse ale caselor minimaliste de mai jos nu le împiedică să fie la fel de fermecătoare ca variantele pline de lux și grandoare!

Deși poate părea că proprietatea de mai jos e întinsă, un concept generos, în realitate nu este vorba despre o casă de dimensiuni exagerate, nici pe departe. Ferestrele mari și stilul curat, simplist, sunt elementele cheie ale construcției.

case mici

Dacă stai în mijlocul naturii, vei realiza că ai nevoie de atât de puține ca să fii fericită. Încearcă o cură în miezul verde al vegetației: apropierea de natură te va ajuta la fel de tare precum o casă minimalistă de dimensiuni reduse.

casa in natuta

Sursa foto: Instagram

O casă minimalistă mică, cu inserții de lemn, culori calde și elemente geometrice, este completată în mod ideal de o piscină. Păstrează aceeași estetică a simplității și în decorul de afară și mergi la sigur.

casa cu piscina

Sursa foto: Instagram

Studio 6420 este una dintre cele mai celebre case minimaliste din lume. În formă de cub, cu jacuzzi și piscină, înconjurată de copaci, această locuință și-a câștigat fani pe tot pământul.

studio 6420

Sursa foto: Instagram

Proiecte de case minimaliste

Vrei o casă minimalistă care să respecte regulile simplității, dar să fie suficient de încăpătoare pentru a găzdui sală de gym și de cinema? Dacă ai asemenea posibilități, te felicităm și îți oferim cele mai bune idei în rândurile de mai jos.

Construcția de mai jos trebuie să fie proiectată de un arhitect genial, fiind pur și simplu cuceritoare. Simplitatea liniilor și curățenia elementelor de design sunt specifice minimalismului, dar piscina imensă este cea care a fugit cu inima noastră.

casa cu piscina

Lemn colorat, accente de oranj, glam: să nu crezi că aceste caracteristici sunt străine caselor minimaliste. Găsește un proiect care să te reprezinte din toate punctele de vedere, fiindcă fericirea ta e cea mai importantă.

casa cu elemente de lemn

Sursa foto: Instagram

Palmieri, eleganță, lux: o casă minimalistă le poate avea pe toate. Păstrezi liniile curate, ferestrele mari și luminozitatea, și primești toată fericirea din lume și tot ce ai nevoie.

casa cu palmieri

Sursa foto: Instagram

O casă minimalistă în mijlocul unui pâlc de copaci, cu ferestre mari și o măsuță la care să îți bei cafeluța în fiecare dimineață: oare este un peisaj mai fermecător decât acesta?

casa cu vegetatie

Proiecte de case cu etaj

În general, casele minimaliste au un singur cat, dar există și construcții care se laudă cu unul sau mai multe etaje. Iată care sunt recomandările noastre!

Ne-am muta oricând, fără pic de regret, din casa noastră în cea de mai jos. Cu lumină naturală, cu o scară interioară grandioasă și elemente bogate de vegetație, această locuință este cuceritoare.

casa cu etaj

În tonuri de alb-negru, casele minimaliste care mizează pe dualitatea cromatică au cu siguranță un avantaj față de suratele lor. Un singur etaj e tot ce îți trebuie, chiar dacă ai o familie numeroasă.

casa alb negru

Sursa foto: Instagram

Adorăm acoperișul oblic al acestei case minimaliste. Elementele rustice sunt integrate perfect, iar vegetația bogată acel bonus la care nici măcar noi nu am mai fi îndrăznit să visăm.

casa minimalista

Sursa foto: Instagram

Deja ne imaginăm îmbătrânind alături de iubitul nostru pe șezlongurile pereche de mai jos, privindu-ne copiii cum se joacă și mai apoi nepoții. Accentele de lemn ne aduc aminte de unde ne tragem, iar mansarda este ideală pentru actualii sau viitorii moștenitori.

casa cu sezlong

Sursa foto: Instagram

Acestea sunt cele mai frumoase case minimaliste! Vezi și ce semnificații are numărul casei tale, dar și cum arată „palatul sexului”, inspirat de 50 Shades of Grey.

Surse foto: Pexels, iStock, Instagram

Articolul urmator 5 electrocasnice utile pentru mamele ocupate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.