Cinci greșeli pe care le faci cand îți decorezi dormitorul

Cinci greșeli pe care le faci cand îți decorezi dormitorul

Redactor Alexa Galgau

Dintre toate încăperile casei, dormitorul este cel mai „răsfățat”, pentru că îi acordăm cea mai mare atenție atunci când îl decorăm. Tot efortul nostru este justificat, pentru că dormitorul trebuie să fie oaza noastră de relaxare și locul în care petrecem cele mai intime și frumoase momente cu jumătatea noastră. Cu toate acestea, adesea facem multe greșeli în decorarea dormitorului, chiar dacă nouă ni se pare că rezultatul final este unul reușit.

Dacă vrei să ai un dormitor demn de o revistă de design interior, dar și relaxant, evită următoarele greșeli pe care cei mai mulți oameni le fac atunci când îl amenajează!

 

Ce greșeli să eviți în decorarea dormitorului

1. Folosești așternuturi în culori aprinse, cu imprimeuri încărcate

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem când decorăm dormitorul este să alegem un așternut foarte îndrăzneț, cu care încercăm să dăm personalitate încăperii. Din păcate, deși pare o idee foarte bună, rezultatul este unul nedorit: așternutul în culori aprinse ne poate deranja somnul și ne poate induce o stare de nervozitate, culorile aprinse fiind un stimul vizual nu tocmai potrivit dacă vrem să ne odihnim.

Soluție: folosește așternuturi albe sau crem și alege să dai personalitate camerei cu ajutorul unor perne decorative în culori îndrăznețe sau cu imprimeuri intricate. Așternutul alb este cel care ne îmbie cel mai mult la somn și relaxare.

2. Nu decorezi cu nimic pereții dormitorului

Poate că nu îți place ideea de a pune un tablou deasupra patului, pentru că îți aduce aminte de o cameră de hotel decorată nu tocmai cu bun gust. Ei bine, nici nu trebuie să pui tablouri, pentru că nu sunt singura opțiune. Atunci când lași pereții goi, camera pare mult mai rece și nu îți exprimă prea bine personalitatea, putând chiar să pară cam anostă.

Soluție: renunță la ideea de tablou dacă nu îți place, dar alege alte variante interesante și originale de a decora pereții: rame vintage goale, poze cu tine sau cu cei dragi, o pictură făcută chiar de tine direct pe perete, un autocolant interesant pentru perete, o oglindă vintage etc.

3. Ai multe produse electronice în dormitor

Iată o altă greșeală în decorarea dormitorului care are mai multe repercusiuni decât ne-am putea noi imagina. Cei mai mulți oameni nu își pot imagina dormitorul fără un televizor. Iar dacă tot există un televizor, de ce să nu existe și un sistem de boxe sorround și un computer, nu? Greșit! Cu cât ai mai multe electronice în dormitor, cu atât vei dormi mai prost și nu te vei putea detașa de problemele de zi cu zi.

Soluție: renunță la televizor în dormitor și, în general, la orice obiect electronic, inclusiv la telefon. Lumina ecranelor seamănă cu cea din timpul zilei, ceea ce ne perturbă somnul și ne face să ne trezim obosiți. Ți se întâmplă să adormi la televizor des și constați că te simți obosită chiar dacă te odihnești conform recomandărilor? Acum știi de ce!

4. Nu ai suficiente surse de lumină

Dormitorul trebuie să dispună de multă lumină naturală pentru a se crea o atmosferă primitoare și relaxantă. Problema apare atunci când te decizi asupra sursei de lumină artificială. Dacă singura sursă pe care o ai este lustra, aceasta este o greșeală de decorare a dormitorului (pe care foarte mulți oameni o fac). Lumina din dormitor trebuie să fie moderată, în niciun caz puternică.

Soluția: pentru a avea lumină optimă în dormitor, îți recomandăm să cumperi mai multe lămpi pe care să le pui la diferite înălțimi. În afară de lustră, ar fi bine să mai ai o lampă cu lumină difuză pe o comodă și, bineînțeles, o lampă pe noptieră, cu o lumină suficient de puternică pentru a putea citi cartea preferată. În plus, mai poți adăuga lumină ambientală, pentru că și aceea poate avea un efect relaxant.

5. Adopți un still messy

Chiar dacă ești adepta unui stil mai neconvențional și cauți să obții acea dezordine boemă și feminină pe care o vezi prin reviste, ține cont de faptul că este mai important ca dormitorul să fie un spațiu relaxant decât să arate exact așa cum ți-ai dorit tu. Dormitorul dezordonat este o sursă de stres chiar dacă tu nu îți dai seama și dezordinea din cameră se poate reflecta și în starea ta emoțională sau mentală.

Soluția: menține ordinea în dormitor și organizează-l cât mai bine, astfel încât să te poți relaxa într-adevăr în el și să nu petreci ore întregi căutând diverse obiecte. Investește în diverse sisteme de depozitare și vei obține acel decor plin de personalitate la care visai.

Decorarea dormitorului trebuie să aibă ca scop principal crearea unei atmosfere relaxante și primitoare, așa că ține cont de sfaturile de mai sus și vei putea să te odihnești cum trebuie!

Descoperă și cinci reguli de decor pentru un dormitor verde perfect!

Articolul urmator
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
15 poze cu zambile sălbatice care te vor convinge că natura este spectaculoasă
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.