Cinci reguli de decor pentru un dormitor verde perfect

Cinci reguli de decor pentru un dormitor verde perfect

Redactor Alexa Galgau

Dormitorul este sanctuarul nostru, de aceea trebuie să acordăm mare atenție amenajării acestuia. Totul, de la culori și texturi până la obiecte de decor, contează enorm, pentru că, deși noi privim încăperea per ansamblu, ochiul detectează fiecare detaliu. Una dintre cele mai grele provocări este să amenajezi un dormitor colorat, fie el mov, galben, albastru, roșu, verde sau altă nuanță „îndrăzneață”.

Astăzi te ajutăm cu câteva idei de decor pentru un dormitor verde demn de revistele de design interior!

Dormitor verde: reguli de bază

Verdele aprins este o culoare care ne dă energie, în timp ce nuanțele pale ori pastelate conferă un efect calmant. Nu o să vezi multe dormitoare decorate cu această culoare, pentru că este destul de pretențioasă și greu de asortat cu bun gust, mai ales în camera în care se doarme, unde nu e recomandat să folosești combinații cromatice extravagante, care ți-ar putea influența negativ starea emoțională.

Dacă vrei totuși să ai un dormitor verde, ține cont de aceste sfaturi și nu vei da greș:

1. Dacă vrei ca verdele să fie culoare dominantă, mergi pe nuanțe pale, care te ajută să te relaxezi. Nuanțele închise sunt obositoare pentru ochi, motiv pentru care dormitorul ar trebui decorat în culori „blânde”, astfel încât lumina să pătrundă în încăpere.

2. Pătrează nuanțele închise pentru accente de culoare care dau personalitate încăperii. Un dormitor decorat complet cu verde închis sau verde mentă arată bine în revistele de design interior, însă, în realitate, obosește privirea și creează o atmosferă sumbră, pentru că dă impresia unui spațiu întunecat. Poate fi o idee excelentă să folosești verde puternic pentru a vopsi un singur perete sau în cazul anumitor obiecte de decor. Astfel, vei da dovadă de curaj, însă fără a trece granița spre kitsch.

3. Alege mobilier din lemn și folosește cât mai multe materiale naturale. Verdele este culoarea naturii, așa că cel mai bine se asortează cu materiale de acest tip. Nu opta niciodată pentru un mobilier verde realizat din materiale artificiale, pentru că vei obține un decor de prost gust. În plus, investiția în mobilier de lemn se dovedește întotdeauna a fi una bună, pentru că este un material rezistent, rafinat și primitor în același timp.

4. Creează un decor unic, inspirat din natură. Pentru că mama natură folosește atât de des verdele ca semnătură, poți realiza cu această culoare un decor ieșit din comun, care să te binedispună îndată ce pui piciorul în dormitor. Plantele sunt foarte frumoase, dar nu tocmai originale ca decorațiuni, așa că îți propunem să încerci altă idee care va atrage toate laudele: un decor inspirat din botanică. Plante care mai de care mai interesante înrămate și expuse într-un mod original - iată un decor pe care nu îl vei întâlni prea des în casele altora!

5. Învață culorile care se potrivesc cel mai bine cu verdele. La fel de important, alege nuanțe compatibile! Dacă folosești un verde închis, restul culorilor nu trebuie să fie la fel de puternice, ci să echilibreze vizual încăperea. Verdele pal se potrivește cu nuanțele deschise și închise deopotrivă, dar nu și cu cele stridente sau obositoare.

Culorile cu care verdele merge foarte bine, indiferent de nuanță, sunt: alb, gri, mov/lila, roz foarte deschis, marouri și nuanțe din natură, portocaliu (dar nu foarte puternic).

Dacă vrei să decorezi un dormitor cu verde, ține cont de aceste sfaturi și vei obține o încăpere de nota 10!

Surse foto: Pinterest.com

Articolul urmator
Calendarul grădinarului: ce trebuie să plantăm în luna martie
Calendarul grădinarului: ce trebuie să plantăm în luna martie
Află ce limbaj al iubirii foloseşti și îți spunem ce bărbat din zodiac e perfect pentru tine!
Incepe quiz
Află ce limbaj al iubirii foloseşti și îți spunem ce bărbat din zodiac e perfect pentru tine!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.