Cum să eviți kitsch-ul și să-ți decorezi un dormitor cu mov

Cum să eviți kitsch-ul și să-ți decorezi un dormitor cu mov

Redactor Alexa Galgau

Pe cât de elegant este movul, pe atât de dificil este să îl folosești în designul interior fără a traversa linia subțire dintre o amenajare îndrăzneață și una de prost gust. De la nuanțe romantice de lavandă până la nuanțe vibrante de prună, movul nu este o culoare pe care să o folosești întâmplător, cu atât mai mult dacă amenajezi dormitorul, acea cameră care trebuie să fie o adevărată oază de relaxare pentru tine.

De aceea, îți venim în ajutor cu câteva idei utile pentru amenajarea unui dormitor cu mov, astfel încât să dai dovadă de bun gust desăvârșit!

Dormitor decorat cu mov: idei și sugestii

Movul este asociat încă din cele mai vechi timpuri cu regalitatea și opulența, pentru că, în Antichitate, această culoare era extrasă din moluște, fiind așadar foarte scumpă. Nuanțele închise sunt mai „grele”, fiind perfecte pentru spațiile luxoase, pe când cele deschise, pastelate, sunt ideale pentru spațiile dedicate odihnei. O singură pată de mov, așezată strategic într-o încăpere, poate să dea viață acesteia și îi ofere personalitate, mai ales dacă este asociată cu o culoare complementară.

Mov închis în dormitor

Nuanțele închise de mov, precum cea a vinetei sau cu tentă albăstruie, sunt potrivite unei încăperi somptuoase. Într-un dormitor, movul închis trebuie folosit cu moderație și chiar cu rezerve, pentru că poate să creeze o atmosferă prea sumbră pentru o încăpere dedicată odihnei. Deși nu este cea mai potrivită nuanță pentru dormitor, poți totuși să îl folosești dacă alegi niște obiecte de decor în această culoare sau un tapet mov închis doar pe o porțiune a peretelui, nu peste tot. Într-o cameră decorată cu alb sau cu nuanțe deschise, un covor mov închis poate fi un detaliu care atrage toate privirile (și laudele).

Dormitor cu mov deschis

Una dintre cele mai plăcute nuanțe pentru dormitor este movul deschis, pastelat, care are un efect calmant. Este potrivit mai ales dacă vrei să îți amenajezi dormitorul într-un stil boem sau french countryside, unde nuanțele deschise sunt completate perfect de roz pal sau mov lavandă. În acest caz, poți opta pentru un tapet mov deschis care să dea camerei personalitate.

O combinație foarte reușită este cea dintre o cameră preponderent decorată cu alb, în care sunt inserate diferite detalii mov.

Dormitorul cu mov: reguli generale

Indiferent de nuanța de mov pe care o preferi, dacă vrei să ai un dormitor mov demn de revistă, este bine să ții cont de următoarele sfaturi:

1. Nu folosi movul ca nuanță dominantă, ci mai degrabă utilizează-l pentru diverse accente care să dea personalitate camerei.

2. Dacă vrei să obții o cameră cu aspect opulent, folosește mov închis; pentru un dormitor boem, apelează la nuanțe mai deschise sau pale de mov.

3. Învață culorile cu care movul se potrivește cel mai bine, pentru a face cele mai bune combinații. Movul închis se potrivește cu alb, argintiu, nuanțe foarte pale de mov, tente de gri, verde aprins (culoare complementară). Movul deschis se potrivește cu alb, culori pastelate, albastru, gri, crem.

Acum știi cum să îți decorezi un dormitor cu mov, astfel încât să nu treacă linia dintre bun gust și kitsch. Dacă vrei să ai un somn liniștit, află care sunt culorile potrivite pentru dormitor!

Surse foto: pinterest.com

Articolul urmator
Cum scapi de mirosul urât în baie?
Cum scapi de mirosul urât în baie?
Ce tip de barbat trebuie sa eviti?
Incepe quiz
Ce tip de barbat trebuie sa eviti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.