Cum să afli dacă pisica ta este însărcinată și cum să ai grijă de ea în această perioadă

Cum să afli dacă pisica ta este însărcinată și cum să ai grijă de ea în această perioadă

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Ștai că o pisică poate naște pui cu tați diferiți? Acesta este motivul pentru care o pisică naște adesea pisoi cu aspect complet aparte. Însă înainte ca micuții să vadă lumina zilei, petrec aproximativ nouă săptămâni (63-65 de zile) în burta mamei lor. Și în această perioadă pisica are nevoie de îngrijiri speciale.

Dacă ai o pisică însărcinată acasă, va trebui să îi porți o grijă suplimentară pentru a te asigura că primește atenția de care are nevoie pentru a concepe și a crește în siguranță pisoii. Totodată, îți arătăm și cum afli dacă animăluțul de companie este în perioada de gestație. 

Cum afli că pisica ta e însărcinată

După aproximativ 15 zile de la momentul concepției, mameloanele pisicii vor căpăta o culoare roz, vor crește în dimensiune și vor deveni mai strălucitoare. Dacă nici măcar nu le puteai vedea sub blana ei, atunci chiar vor fi vizibile. La începutul sarcinii, pisicile ar putea avea greață sau chiar vărsături. Acesta este motivul pentru care ar putea să scadă în greutate. După această perioadă, pisica va avea un apetit mai mare și va mânca mai des. În medie, greutatea ei va crește cu patru kilograme, dar acest lucru depinde de câți pisoi are.

Vei observa că burta animalului tău de companie va crește în dimensiune. Nu încerca să atingi burta sau să o împingi, chiar dacă ești foarte atent. Este foarte ușor să rănești pisoii. 

Pisicile însărcinate necesită mult mai multă atenție și dragoste

Durata și frecvența somnului pisicii vor crește. Nu încerca să îți trezești pisica, lăs-o să se odihnească. Schimbările în comportamentul și starea de sănătate a pisicii tale pot fi cauzate nu doar de sarcină, ci de boli și alte probleme. Pentru a afla exact ce se întâmplă cu pisica mergi cu ea la veterinar.

Va trebui să te asiguri că pisica ta primește o nutriție adecvată pentru propria sănătate, dar și pentru ființele care cresc în pântecul ei. Până la începutul celei de-a șasea săptămâni, ar trebui să îi oferi cu cel puțin 25% mai multă mâncare. De asemenea, asigură-te că dieta este bogată în proteine și calciu pentru că esențiale atât pentru pisoi, cât și pentru capacitatea mamei de a lacta.

Citește și: Beneficiile uriașe pentru sănătate pe care le are prezența unui animal de companie în casa ta 

Nu vei avea nevoie de amestecuri speciale de vitamine sau minerale, atât timp cât o hrănești cu mâncare de calitate. Cumpără de la o marcă de încredere pentru a te asigura că respectă standardele. Asigură-te întotdeauna că are disponibilă apă proaspătă. Acest lucru este la fel de important precum hrana.

Ce faci când se apropie nașterea

Pe măsură ce se apropie termenul de a naște pisica ta va încerca să găsească locuri liniștite. Acest lucru se întâmplă de obicei cu aproximativ două zile înainte de travaliu, dar poate începe și cu doar câteva ore înainte. Îți poți ajuta pisica creând un spațiu moale și confortabil, departe de orice zgomot care ar putea să o deranjeze.

Cu aproximativ 24-48 de ore înainte de naștere, pisica ta ar putea să devină zgomotoasă sau să alerge prin casă. Pe lângă mișcarea și comportamentul haotice, probabil că va începe să miaune mai tare decât de obiecei.

Cu cât este mai aproape de naștere, cu atât își va spăla blana mai des. Chiar înainte de naștere, apetitul ei va scădea. Va fi evident în comparație cu cât a mâncat înainte. Când pisica începe să nască încearcă să o lași în pace. Poți urmări procesul de la o distanță sigură pentru a te asigura că totul merge bine.

Surse articol: 5minutescrafts / Wikihow / cats.webmd

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Gura Leului: plantare și îngrijire
Gura Leului: plantare și îngrijire
Cum este viata ta in aceasta etapa?
Incepe quiz
Cum este viata ta in aceasta etapa?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.