Cum să desfunzi vasul de toaletă: trucuri simple și ingenioase care te scapă de problemă

Cum să desfunzi vasul de toaletă: trucuri simple și ingenioase care te scapă de problemă

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Vasul de toaletă se poate înfunda din mai multe cauze, cum ar fi aruncarea resturilor de către oameni sau chiar un blocaj în canalizare. În orice caz, dacă te confrunți și tu cu această problemă destul de enervantă, Divahair.ro are soluția!

Îți arătăm în articolul de mai jos câteva trucuri ingenioase prin care poți desfunda singur vasul de toaletă, fără a fi nevoie de intervenția unui specialist. Cu toate acestea, în cazul în care problema este gravă, adică atunci când și presiunea apei de la robinet scade, te sfătuim să apelezi la unul. 

 

Iată cinci metode prin care poți să desfunzi singur vasul de toaletă.

Pompa de desfundat

Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l încerci deoarece funcționează în 90% din cazuri. Tot ce trebuie să faci este să împingi cu pompa de desfundat toaleta înainte și înapoi în vasul de toaletă până când apa începe să se ducă.

Detergent de vase

În cazul în care pompa de desfundat nu și-a făcut treaba sau nu ai una acasă, detergentul pentru vase este primul lucru de încercat. Adăugă o jumătate de cană de detergent în toaletă, astfel încât să lubrifieze totul și să ușureze desfundarea. Lasă-l să acționeze timp de 5, 10 minute, apoi poți să torni apă fierbinte în vasul de toaletă.

Oțet și bicarbonat de sodiu 

Această metodă este și una dintre cele mai populare. Se toarnă o cană de bicarbonat de sodiu și două căni de oțet în toaletă și se așteaptă o jumătate de oră pentru ca amestecul să acționeze. Apoi, la fel ca la metoda precedentă, adaugă o oală de apă fierbinte în vas.

Citește și: Ce poți face când n-ai la îndemână un fier de călcat: 5 metode alternative pentru a scăpa de cutele de pe haine

Sticla de plastic

Îndepărtează cât de multă apă din vasul de toaletă cu ajutorul unui castron. Apoi umple o sticlă de plastic cu apă caldă. Așează-ți degetul mare deasupra sticlei, astfel încât apa să nu se scurgă. Pune capătul superior al sticlei în toaletă din partea de jos și eliberează apa din sticlă. Asigură-te că porți mănuși de cauciuc.

Folie de plastic

Pentru utilizarea acestei metode, trebuie să te asiguri că folia de plastic este de bună calitate. Înfășoară folia de plastic în jurul toaletei, blocând aerul. Apasă apoi pe folia de plastic pentru a permite aerului de dedesubt să împingă apa în jos. Spală toaleta și repetă procesul.

Surse articol: 5minutescrafts / Familyhandyman / Wikihow

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Cum scoți din casă mirosul neplăcut de miel după ce ai gătit friptura tradițională
Cum scoți din casă mirosul neplăcut de miel după ce ai gătit friptura tradițională
Ce problema de personalitate ai?
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.