Cum să îndepărtezi depunerile de calcar ușor, rapid, ieftin și folosind ingrediente naturale

Cum să îndepărtezi depunerile de calcar ușor, rapid, ieftin și folosind ingrediente naturale

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Depunerile de calcar pot fi o adevărată bătaie de cap. Nu doar că strică aspectul obiectelor de metal din baie sau bucătărie, ci pot deveni și un real pericol pentru sănătatea ta. Acestea pot afecta și buna funcționare a robineților dacă nu sunt îndepărtate la timp.

Din fericire, află că nu trebuie să investești o avere în produse pentru curățat. Poți face această procedură cu ingrediente pe care le găsești chiar în cămara ta și care nu costă o avere. Există numeroase locuri din baie în care se pot forma depunerile de calcar, printre acestea amintim pereții cabinei de duș sau a căzii, toaleta, bateriile, ciuveta, dar și robineții.

Totodată, calcarul se depune și pe robinetul și chiuveta din bucătărie. Se recomandă ca decalcifierea acestor zone să fie făcută în mod regulat, nu doar pentru a-ți proteja sănătatea, acestea reprezintând medii ideale pentru dezvoltarea bacteriilor și a microbilor, ci și pentru a te asigura că acele obiecte continuă să funcționeze așa cum trebuie. Iată cele două rețete preparate în casă care te vor ajuta să scapi de calcar cât ai clipi.

Două soluții de îndepărtare a calcarului pe care le poți face chiar tu

Decalcifiere cu lămâie. Aceasta este o soluție naturală și are și un alt beneficiu importat: miroase foarte plăcut. Ai nevoie doar de câteva lămâi și un prosop. Stoarce lămâile într-un recipient, apoi înmoaie prosopul în acesta. Ulterior șterge cu grijă robineții sau celelalte zone și lasă soluția să acționeze timp de o oră și jumătate. Sau te folosi chiar de o jumătate de lămâie, pe post de "burete", precum în imaginea de mai jos. La final, clătește totul cu apă călduță. 

Sursa foto: Captură YouTube

Îndepărtarea calcarului cu bicarbonat și oțet. O altă metodă este să pui oțet într-un vas, apoi o lingură de bicarbonat de sodiu. Amestecul va spumega și este perfect pentru îndepărtarea calcarului de pe zonele dorite. Înmoaie un burete în recipientul în care ai făcut amestecul, apoi șterge zonele pe care vrei să le decalcifiezi. Dacă vrei să cureți în profunzime poți folosi o periuță de dinți mai veche. Precum în rețeta anterioară, se recomandă să lași să acționeze timp de o oră și jumătate, înainte să clătești din abundență cu apă călduță. 

Citește și: 6 produse naturale cu proprietăți antibacteriene cu care îți poți dezinfecta casa

O altă metodă eficientă este să cumperi un dedurizator care va rezolva problemele cauzate de apa cu calcar. Acesta va preveni apariția depunerilor de calcar în locuința ta. Potrivit statisticilor, aproximativ 60% din familiile din România au probleme cu apa dură. Această poate afecta buna funcționare, pe lângă a robineților, și a instalației de încălzire, mașinii de spălat vase sau rufe.

Surse articol: Zewa.net / Cumsa.ro / Temad.ro

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ploșnița tomatelor: cum o combați, pentru culturi sănătoase
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.