Cum să îți amenajezi casa de vacanță, pentru a te bucura din plin de zilele libere

Cum să îți amenajezi casa de vacanță, pentru a te bucura din plin de zilele libere

Redactor Divahair.ro

Casele de vacanță devin o investiție tot mai populară atât pentru cupluri, cât și pentru familiile cu copii. Tot mai mulți părinți vor să le ofere celor mici evadări de weekend sau vacanțe, iar acest lucru este tot mai la îndemână în zilele noastre, de când telemunca a devenit o practică obișnuită.

Multe persoane aleg să renoveze și recondiționeze casele părintești sau pe cele ale bunicilor, așezate în zone rurale pitorești, unde liniștea și natura sunt mai la îndemână decât în mijlocul orașelor aglomerate. Indiferent dacă intenția ta este aceeași sau îți dorești să investești pentru a achiziționa sau construi o casă de vacanță, câteva recomandări privind amenajarea acesteia ți-ar putea prinde bine, pentru a te putea bucura din plin de avantajele unei astfel de proprietăți:

Femeie care se relaxează în fața casei sale de vacanță din mijlocul naturii.

Sursa foto: Pexels

Alege un stil de amenajare simplu și îngrijit

Indiferent dacă vorbim despre o casă de vacanță de pe malul mării, despre una localizată la poalele munților sau despre una dintr-un sat pitoresc, în ceea ce privește amenajarea, ai o singură regulă de respectat: alege simplitatea, naturalețea și minimalismul. Un spațiu deschis, mare, în care să îți petreci timpul alături de prieteni și familie este primul lucru pe care ți-l dorești de la o casă de vacanță. Asigură-te că beneficiază din plin de lumină naturală și completează decorul cu mobilier din materiale naturale, precum lemnul sau ratanul și cu obiecte decorative simple, provenite sau inspirate din natură, precum scoicile, plantele sau o serie de tablouri cu peisaje tematice.

Nu uita de spațiul exterior

Atunci când ești în vacanță, tot ce vrei să faci este să te bucuri din plin de natură. Să îți bei cafeaua pe verandă, să gătești la foc, să iei masa afară, alături de invitații tăi. Tocmai de aceea, e important să amenajezi curtea sau terasa cu gândul la activitățile pe care vrei să le întreprinzi. Locul de luat masa și spațiile de joacă sunt primele care îți vin în minte, dar asta nu înseamnă că trebuie să te limitezi la ele - poți completa decorul cu un ciubăr, pentru a te bucura de băi calde și în sezonul rece, poți gândi strategic câteva spații pentru hamace, poți lua în calcul chiar și amenajarea unui spațiu destinat activităților sportive, în care să incluzi, de exemplu, o masă de ping-pong.

Ține cont de funcționalitatea și adaptabilitatea locurilor de dormit

La finalul unei zile în natură, e important să te bucuri de un somn odihnitor. Alege paturi și saltele de calitate pentru dormitoarele disponibile și ia în calcul și piesele de mobilier multifuncționale, pentru situația în care ai mai mulți oaspeți. O canapea extensibila în sufragerie îți poate oferi două locuri în plus de dormit, fără a afecta aspectul camerei de zi. Asigură-te că în dormitoare există și spații de depozitare, pentru vacanțele prelungite în care tu și oaspeții tăi veți vrea să vă simțiți ca acasă și să vă așezați lucrurile ordonat, în dulapuri. Optează pentru așternuturi de calitate, din bumbac sau bambus, în culori deschise și luminoase și asigură-te că ai și o mașină de spălat, pentru a le igieniza corespunzător după fiecare vizită.

Acordă o atenție sporită funcționalității băilor

Sălile de baie sunt încăperi vitale pentru orice spațiu de locuit, chiar dacă vorbim despre o relocare pe termen scurt. Atunci când construiești de la zero casa de vacanță sau când cumperi una nouă, proaspăt construită, acesta poate fi chiar unul dintre criteriile de selecție sau o recomandare clară pentru arhitecți și proiectanți. Din punct de vedere logistic, totul este mult mai ușor atunci când fiecare dormitor este dotat cu o baie proprie. Atunci când alegi, însă, să recondiționezi o casă bătrânească, este posibil să nu ai această opțiune. Ia în calcul, așadar, să amenajezi măcar câte o baie pentru fiecare nivel al locuinței, respectiv să ai cel puțin două băi, în cazul în care vorbim de o construcție simplă, fără nivele.

Investește în amenajarea bucătăriei

Dacă vrei să te poți bucura cu adevărat de vacanță sau de weekend, este important să ai toate condițiile pe care le ai și acasă. Investește, deci, în amenajarea și utilarea completă a bucătăriei și asigură-te că nu îți lipsesc frigiderul, un cuptor electric bun, o plită performantă electrică sau pe gaz, o hotă cu putere mare de absorbție. Opțional, ia în calcul achiziția unui cuptor cu microunde, a unui prăjitor de pâine și a unui espressor. În acest fel, vei putea pregăti cu plăcere și în cele mai bune condiții atât cafeaua și micul dejun, cât și cina preferată a familiei.

Deși o casă de vacanță impune niște investiții destul de consistente, bucuria de a-ți petrece timpul alături de cei dragi, în cele mai bune condiții, nu se poate compara cu nimic. În plus, o parte din investiție poate fi recuperată dacă alegi ca, în perioadele în care nu ești tu acolo, să o închiriezi în regim hotelier. Cu siguranță, oaspeții tăi se vor bucura la fel de mult de amenajare și facilități și te vor recomanda și altora.

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
9 lucruri pe care nu le observăm în propria casă, dar care sar în ochii musafirilor
9 lucruri pe care nu le observăm în propria casă, dar care sar în ochii musafirilor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.