Cum trebuie să arate o cameră modernă de copii

Cum trebuie să arate o cameră modernă de copii

Redactor Alexa Galgau

Camera unui copil nu trebuie să fie plictisitoare și sobră, ci, dimpotrivă, cât mai veselă. Este important ca imaginația copilului să fie stimulată prin cât mai multe metode, iar camera joacă un rol important, pentru că el își va petrece mult timp în ea. 

Iată câteva idei originale pentru o cameră modernă de copii!

Camere de copii: idei originale și creative

Aceasta este, de fapt, o cameră destul de banală, dar care a fost „resuscitată” de pictura de pe perete. Nu toate camerele pentru copii trebuie să fie foarte colorate, mai ales dacă cel mic se apropie încet, încet de adolescență.

În cazul în care ai doi copii ce împart aceeași cameră (care nu este destul de înaltă pentru a pune paturi suprapuse), aceasta este cea mai convenabilă variantă. Alege paturi cu spații de depozitare, pentru că doi copii vor avea foarte multe jucării și obiecte pe care cu siguranță nu le vrei împrăștiate peste tot.

Aceasta este camera ideală pentru multe fetițe, însă nu este totalmente roz bombon, ci îmbină cu foarte mult bun gust nuanțele „Barbie” cu unele neutre. Dacă o cameră este prea puternic colorată, e posibil să agite copilul și să îi perturbe somnul, din cauza stimulării vizuale.

Descoperă AICI un ghid complet al alegerii culorilor pastelate pentru fiecare cameră!

Stilul scandinav de amenajare poate să fie folosit cu ușurință și în camera copilului, mai ales dacă deja a trecut de vârsta de 10 ani și a început să se maturizeze. Aceste paturi suprapuse nu încarcă prea mult spațiu, iar decorul realizat predominant cu alb inspiră calm.

Dormitoare ieșite din comun

Există și părinți care nu se dau în lături de la nimic pentru ca micuții lor să aibă cele mai frumoase camere. Posibilitățile sunt nelimitate când ai un buget generos pentru a amenaja o astfel de cameră. Dacă inspirația este și ea prezentă, poți obține camere pentru copii precum cele de mai jos:

Pictura de pe perete schimbă complet aspectul acestei încăperi, iar patul amenajat ca o fortăreață, care are și scară, și tobogan, cu siguranță că îl face pe cel mic să zică „DA” imediat ce îl trimiți la culcare.

Se pare că unii copii sunt cu adevărat norocoși și au parte de niște dormitoare absolut spectaculoase. Ne întrebăm oare cât de mare o fi fost investiția financiară și cât timp a necesitat amenajarea unei asemenea camere pentru copii?

O cameră care include un teren de bachet este o idee genială dacă ai un băiat, deși îți recomandăm ca încăperea să fie la parter, altfel va trebui să suporți mereu tropăiala celui mic atunci când se joacă.

Această cameră pentru copii cu tematică ruptă din lumea marinarilor este o adevărată încântare pentru ochi și cu siguranță ar fi pe gustul oricărui copil!

Un copil trebuie să își consume energia. Dacă îi amenajezi spațiul cu acest scop, probabil că nu vei avea prea multe probleme cu el când vine ora de culcare.

Ce părere ai despre aceste camere pentru copii? Pe care ai alege-o pentru micuțul tău?

Află și cum să decorezi camera copilului astfel încât să ia note mari la școală!

Surse foto: houzz.com, boredpanda.com

Articolul urmator
11 lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie
11 lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie
Ce fel de camera ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de camera ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.