Învață să faci lalele din hârtie!

Învață să faci lalele din hârtie!

Diana Solomon

Dacă lalelele sunt florile tale preferate și ai vrea să le vezi în vază tot timpul anului, o soluție ingenioasă ar fi să îți confecționezi unele din hârtie. Astfel, te vei bucura mereu de o sumedenie de flori multicolore și vei avea parte de o activitate mindfulness care te va ajuta să te relaxezi și să ai o stare de bine.

Dacă îți place să creezi flori din hârtie, află că această activitate are multiple roluri: îți stimulează creativitatea, este distractivă și te ajută să obții decorațiuni unice pentru căminul tău. Iată cum îți poți confecționa propriile lalele din hârtie!

Cum să faci lalele din hârtie

Există numeroase metode de a confecționa lalele de hârtie, însă important este să găsești acel model care ți se potrivește atât din punct de vedere estetic, cât și din punctul de vedere al complexității. Așadar, în funcție de cât de îndemânatică ești, vei ști să alegi fie ceva simplu de realizat, fie mai complex.

Dacă îți place să lucrezi cu hârtie colorată, poți crea aceste frumoase flori urmărind cu atenție pașii de mai jos. De altfel, hârtia cu model te va ajuta să realizezi lalele inedite, așa cum poți observa și în fotografiile prezentate. Însă cel mai simplu mod de a face flori 3D pentru decorul casei este să cauți șabloane pe internet, pe care le poți printa. Ai nevoie de:

 • imprimantă (opțional);
 • șablon lalele;
 • foarfecă;
 • hârtie cartonată (albă);
 • lipici de hârtie.

Instrucțiuni:

Printează un șablon de lalele cu modelul dorit. Trebuie doar să faci un mic research, pentru a găsi forma și imprimeul care îți plac. De asemenea, nu folosi o coală obișnuită pentru print, ci alege o hârtie cartonată, pentru ca florile tale să fie mai stabile.

Odată printat modelul dorit, decupează ușor forma lalelor, apoi îndoaie-le în jumătate, pe verticală. Pasul următor este să lipești toate cele trei părți, astfel încât să obții un format 3D al florilor. Unește în final lalele de tulpină și ține apăsat până când acestea se lipesc bine. Lasă-le câteva minute să se usuce, apoi decorează-ți casa, după bunul plac, cu aceste minunate lalele din hârtie.

Cum să faci lalele cât mai realiste cu hârtie creponată

Dacă preferi ca florile tale să aibă un aspect cât mai asemănător cu cele naturale, încearcă următoarea metodă.

Ai nevoie de:

 • hârtie creponată în mai multe culori (pentru părțile esențiale ale florilor, alege negru, galben și verde, iar pentru culoarea petalelor, poți opta pentru orice nuanță dorești, de la roșu aprins până la orange sau roz pal);
 • șabloane pentru frunze și petale, pe care le poți decupa anterior;
 • sârmă (fir) subțire sau cablu, pentru tulpina lalelor;
 • clește;
 • foarfecă;
 • pistol de lipit (sau lipici lichid obișnuit).

Instrucțiuni:

Decupează hârtia creponată folosindu-te de șabloane, astfel încât să obții frunze, petale, stamină (buline galbene) și carpila (franjuri din hârtie neagră) exact ca în imagine.

Următorul pas este să lipești franjurii negri de bulina galbenă, apoi să atașezi de aceasta firul subțire, care reprezintă tulpina. Pregătește apoi șase petale pentru lalea, pe care le îndoi ușor pe verticală, iar la bază formează o mică grămăjoară din hârtie, spre interior.


Ține apăsat pe acel „nodul” de la bază cu degetul mare, astfel încât să îi dai petalei o formă ușor bombată spre exterior. Procedează la fel cu toate petalele, pentru ca în final florile tale să aibă o formă cât mai apropiată de cea a lalelor.

Lipește prima petală pe tulpină. Următoare petală lipește-o în așa fel încât să prinzi dedesubtul acesteia și prima petală. Când lipești cea de-a treia petală, ai grijă să o unești cu celelalte două. Procedează la fel și cu următoarele.

Mai departe, învelește firul de sârmă în hârtie creponată verde. Opțional, dacă îți este mai ușor, poți alege să faci asta cu ajutorul unei benzi adezive de culoare verde. La final, lipește frunza de tulpină, apoi taie firul la dimensiunea pe care o dorești.

Procedează la fel și cu lalelele următoare. Odată ce ai obținut un număr suficient de fire, creează buchete colorate de lalele din hârtie, pe care le poți pune în vaze. 

Iată cât de simplu este să-ți confecționezi propriile flori, astfel încât să te bucuri de ele pe tot parcursul anului, nu doar când este sezonul acestora.

Ce spui, te-ar tenta să îți faci propriile lalele din hârtie? Care metodă ți se pare mai ușoară?

Surse foto: liagriffith.com, love-the-day.com

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Testul care ghiceste din ce generatie faci parte: GenZ sau Milenial?
Incepe quiz
Testul care ghiceste din ce generatie faci parte: GenZ sau Milenial?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.