Mobilă pentru tineret: cele mai inspirate alegeri pentru o cameră perfectă

Mobilă pentru tineret: cele mai inspirate alegeri pentru o cameră perfectă

Redactor Alexa Galgau

Camera copilului tău nu poate să rămână mereu la fel, ci trebuie adaptată, după posibilități, vârstei acestuia și etapelor prin care trece. Dacă în copilărie camera este un mic teren de joacă și trebuie să fie cât mai colorată și mai veselă, acest lucru nu mai este valabil când copilul crește și ajunge la adolescență. Aceasta este o vârstă dificilă pentru el, dar și pentru părinți, care nu știu ce să mai facă pentru a-l mulțumi.  

O cameră primitoare și inteligent amenajată poate contribui la starea emoțională a copilului tău, aflat în plină dezvoltare mentală și fizică. Iată câteva idei de mobilă pentru tineret din care să te inspiri!

Mobilă pentru tineret: camera perfectă pentru adolescenți

Adolescența este perioada în care copiii încep să își formeze propriile gusturi, iar acestea trebuie respectate, chiar dacă nu coincid cu ale tale. Acum este momentul în care apare individualitatea puternică, iar copilul tău va simți nevoia ca aceasta să fie exprimată prin stilul vestimentar, dar și prin decorul camerei sale.

Iată câteva idei drăguțe de mobilier și decor pentru tineret, care cu siguranță ar fi pe placul chiar și celor mai mofturoși adolescenți!

 

Dacă adolescența copilului tău nu este marcată de faza „rock”, în care acesta preferă negrul și spațiile întunecate, atunci poți să îi creezi un mediu cu un vibe cât mai pozitiv, evitând totuși culorile copilărești. Un scaun comod atârnat de tavan este întotdeauna o opțiune bună atunci când vine vorba de mobila pentru tineret. Aici va putea petrece timp citind sau ascultând muzică.

Există fete care în adolescență nu își pierd dorința de a fi prințese și iubesc în continuare rozul, dar nu mai vor totuși să fie înconjurate de această culoare peste tot. Aceasta este o soluție de compromis: câteva accente roz, un pat imens de regină și texturi pufoase și luxuriante care să îi dea impresia adolescentei tale că este într-un palat. Patul poate fi separat de restul camerei printr-o perdea fină, pentru un efect suplimentar.

Unii tineri preferă mobila simplă, fără prea multe „înflorituri”. Dacă ai acasă un adolescent căruia îi place să învețe, asigură-te că are în cameră suficiente rafturi pentru cărți. Dacă vrei să îl încurajezi să învețe, poți să faci acest lucru într-un mod creativ: poți să pictezi un perete cu vopsea care imită tabla de scris. Acolo va putea să își noteze formulele utile, ca un mic geniu, sau pur și simplu să scrie orice îi trece prin cap.

Uneori, mobila cea mai potrivită pentru tineret este cea simplă, „matură”, care să le dea adolescenților impresia că sunt oameni în toată firea. Totuși, o cameră sărăcăcioasă poate să fie destul de deprimantă, așa că poți să aduci arta stradală în ea. Dacă adolescentul este înnebunit după graffiti, poți să amenajezi un astfel de perete la el în cameră. Sau, dacă este talentat la graffiti, poți să îl lași chiar pe el să realizeze decorul camerei sale! Cel puțin în casă nu va avea probleme cu autoritățile dacă scrie pe pereți!

Tinerii au nevoie de mult mai mult spațiu de depozitare decât copiii. Ei încep să aibă tot mai multe lucruri personale, pe care nu le vor expuse privirii părinților, și au nevoie de spații de depozitare în care să le poată ascunde. În cazul în care camera este mică, există soluții de comprimis, ca în imaginea de mai sus, unde patul este suspendat peste o zonă de depozitare, economisindu-se astfel foarte mult spațiu și oferind camerei personalitate.

Pentru o mică fashionistă în devenire, camera adolescenței este foarte importantă și trebuie să o încurajeze pe tânără să își formeze un stil propriu. Camera trebuie să fie feminină și să conțină mobilier suficient pentru toate hainele și accesoriile tinerei.

Mulți tineri trec prin acea fază „rock” despre care vorbeam mai devreme, iar tu, ca părinte, nu trebuie să te opui tendinței lor de a se lăsa înconjurați de culori închise și de a sta în spații destul de întunecoase. Cu cât te opui mai mult, cu atât va fi mai rău. Este în regulă să cumperi mobilier sobru și multe obiecte negre, chiar dacă în viziunea ta tinerii trebuie să fie înconjurați de lucruri mai colorate. Nu uita că în adolescență gusturile deja devin individuale, iar tu nu mai poți decide în totalitate pentru ei, așa cum nici pentru tine nu poate decide altcineva.

Mobila pentru tineret trebuie să fie adaptată gusturilor tinerilor, nu ale părinților, pentru ca aceștia să fie încurajați să își exprime personalitatea, nu să o ascundă.

Află și cum trebuie să arate o cameră modernă pentru copii!

Surse foto: freshome.com, home-designing.com

Articolul urmator
Cum să usuci hainele rapid: Cele mai comune și cele mai neobișnuite moduri de a o face
Cum să usuci hainele rapid: Cele mai comune și cele mai neobișnuite moduri de a o face
Ce fel de camera ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de camera ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.