Opt idei romantice pentru leagăne de grădină desprinse din povești

Opt idei romantice pentru leagăne de grădină desprinse din povești

Redactor Alexa Galgau

Dacă te numeri printre norocoasele care au o grădină, ar fi mare păcat să nu o amenajezi cât mai frumos. Nu trebuie să cheltuiești sume imense în acest scop, pentru că există multe idei de decor care nu te costă mai nimic, dar arată excelent. Însă există și câteva obiecte de grădină  în care trebuie să  investești pentru confortul tău, precum un grătar, o băncuță sau... un leagăn.

Leagănele de grădină sunt foarte romantice și te îmbie să petreci mai mult timp afară, departe de „tentațiile” digitale și de stresul cotidian. Iată cele mai romantice idei de leagăne de grădină!

Idei romantice de leagăne de grădină

Leagănele de grădină se numără printre piesele de mobilier care îmbină utilul cu plăcutul, fiind atât decorative, cât și foarte folositoare pentru tine în zilele când vrei să te destinzi în aer liber și să uiți de toate grijile. Orice leagăn, oricât de vechi, poate arăta excelent dacă îl înfrumusețezi cu câteva elemente.

De exemplu, dacă ai în grădină un leagăn simplu, legat de ramura unui copac, o idee excelentă de a-ți pune amprenta este să decorezi sforile cu care este agățat cu niște flori. Poți să folosești flori artificiale sau, de ce nu, pentru că tot ești în grădină, liane cu flori naturale. Aspectul leagănului se va schimba complet, iar tu vei arăta ca o prințesă din povești când te vei relaxa în el.

 

Dacă vrei cu adevărat să ai o grădină de poveste, alege un leagăn cu un design unic. Acesta, de exemplu, pare rupt dintr-o poveste cu elfi.

Nu doar că arată splendid și schimbă complet aspectul unei grădini, dar pare și foarte comod, fiind refugiul ideal când vrei să evadezi într-o oază de liniște.

Poate că nu vei găsi întocmai acest model, dar există suficiente leagăne de grădină din fier forjat care te vor cuceri pe loc!

 

Leagănul prins de ramura unui copac te duce cu gândul la copilărie, așa că nu renunța la el, ci decorează-l astfel încât să devină „piesa de rezistență” a grădinii tale.


Sforile decorate cu flori sau plante agățătoare vor da un aspect foarte romantic, iar copacul de care este atârnat poate fi la rândul lui ornat cu niște beculețe discrete.

Seara, nu vei rezista acestui peisaj și vei dori să te dai în leagănul copilăriei. 

 

Acest leagăn încăpător te invită să te relaxezi în el și să citești romanul preferat la aer curat.

Un leagăn din sfoară poate fi mult mai comod decât unul din lemn, așa că te „avertizăm”: e foarte posibil să petreci câteva ore bune în el!

 

Dacă ai în grădină un leagăn vechi, de care ai vrea să te descotorosești, aruncă mai întâi un ochi peste acest model vintage superb.

Orice piesă veche de mobilier are un potențial imens de a fi stilată, atât timp cât ai răbdarea și voința să îi oferi un nou „luciu”.

Decorează leagănul vechi cu flori și țesături fine, pentru a-l transforma într-o decorațiune vintage desăvârșită. 

 

Oricine poate construi un astfel de leagăn, având în vedere că suportul lui este făcut din niște bucăti de lemn.

Chiar dacă arată rudimentar, tocmai acesta este farmecul lui!

Adaugă niște perne și o păturică pe un astfel de leagăn de grădină și vei petrece clipe de neuitat în micul tău colțișor de Rai.

 

Cu cât ai mai multe plante în grădină, cu atât mai bine!

Plantele agățătoare sunt elemente decorative perfecte pentru un astfel de spațiu și de obicei sunt foarte rezistente la condițiile variate de mediu, fiind adaptabile la schimbările de temperaturi.

Un leagăn de grădină înconjurat de o perdea verde este un vis devenit realitate! 

 

Leagănul de grădină poate să fie romantic și dacă are un design mai modern, după cum bine vezi!

Nu este obligatoriu să fie din lemn și să fie decorat cu flori ca să aibă acel aer irezistibil.

Dacă ești adepta unui stil minimalist, poți găsi suficiente leagăne care să se muleze pe gusturile tale și să arate splendid în grădina ta!

Dacă pui în aplicare ideile de mai sus, leagănele de grădină vor deveni noua ta pasiune. Orice grădină ar trebui decorată cu piese de mobilier care să îi sporească gradul de confort și să îi dea personalitate!

Descoperă șapte idei creative pentru grădină pe care să le pui în aplicare în 2016!

Surse foto: pinterest.com

Articolul urmator
Cele mai frumoase flori albastre de grădină
Cele mai frumoase flori albastre de grădină
Ce pantofi din povești te reprezintă?
Incepe quiz
Ce pantofi din povești te reprezintă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.