Gospodinele iubesc blenderul, deoarece ușurează cu mult munca acestora în bucătărie. Este bine știut faptul că acest robot de bucătărie mărunțește până la stare lichidă orice aliment, însă uneori gospodinele nu țin cont de stare, formă, grosime sau aliment, motiv pentru care aceste aparate dau rateuri sau preparatul nu iese așa cum și-au propus inițial.
Astfel, pentru a veni în ajutorul acestora, am realizat lista celor 10 alimente pe care femeile nu trebuie să le introducă vreodată în blender.

Verdețuri
Legumele verzi sunt foarte îndrăgite de femeile care adoră să mănânce sănătos, însă nu mereu acestea se prezintă în perfectă stare pentru a fi introduse în blender. Astfel, ai grijă ca verdețurile să fie proaspete, pentru că în caz contrar vei realiza un suc ușor maro, nu verde. Dacă ai ținut mai mult timp frunzele la temperatura camerei, introdu-le pentru 5 minute în congelator și problema este ca și rezolvată.

Broccoli
Broccoli este foarte bogat în fibre, astfel încât nu vei obține niciodată ceva lichid dacă îl dai prin blender.

Fructe congelate
Unele femei introduc în blender fructe complet congelate, care sunt extrem de tari și compacte. Acestea pot deteriora blenderul, din cauza durității lor. Astfel, dacă ai poftă de merișoarele din congelator, lasă-le întâi la dezghețat într-un bol cu apă, pentru a nu întâmpina probleme cu robotul de bucătărie.

Nuci
Nucile sau boabele de cafea nu trebuie introduse vreodată în blender, deoarece fie nu se vor putea toca din cauza durității acestora, fie va rezulta o pastă lipicioasă, care va fi greu de mâncat.