Rețete delicioase
Nu Skin

6 rețete rapide de mâncare: sunt gata cât ai bate din palme

Joi, 12.01.2017
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
6 rețete rapide de mâncare: sunt gata cât ai bate din palme

Caracteristici

Orice gospodină are nevoie de un caiet cu rețete rapide. Ideal ar fi, desigur, ca acestea să fie și sănătoase! Iată câteva rețete minunate care se fac în cel mai scurt timp și sunt și foarte sănătoase.

Rețete rapide și sănătoase

Pachete cu pui și legume

pui cu legume

Ingrediente:

  • 2 bucăți mici de piept de pui tăiate în cubulețe de circa 2 cm;
  • 200 g broccoli;
  • 100 g ardei gras verde, galben și roșu;
  • 1 zucchini mic;
  • o roșie tăiată în cubulețe mari;
  • 1 ceapă tăiată feliuțe;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 1 lingură de ierburi italiene;
  • 1 linguriță de pudră de usturoi;
  • 1 linguriță de usturoi zdrobit;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

  2. Amestecă toate ingredientele într-un castron sau într-o pungă sigilabilă.

  3. Taie două pătrate de folie de aluminiu între care să împarți amestecul și acoperă ingredientele cu folia. Pune-le la cuptor circa 20 de minute sau până este pătruns puiul. Servește acest fel delicios alături de paste sau orez.

Cartofi umpluți cu spanac și paste

Ingrediente:

  • 2 cartofi albi mari;
  • 100 g baby spanac;
  • 100 g paste orzo fierte;
  • 2 linguri de oțet balsamic;
  • 2 linguri de brânză feta făcută firimituri;
  • 4 măsline kalamata;
  • un sfert de ceapă roșie, tăiată mărunt;
  • 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin;
  • 1/4 linguriță de sare;
  • 1/4 linguriță piper.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.

  2. Înfige cuțitul în cartofi de câteva ori, apoi unge-i cu ulei. Presară sare peste ei și pune-i la copt circa 45 de minute, apoi lasă-i la răcit 5 minute.

  3. Amestecă restul ingredientelor într-un castron mare. Taie cartofii pe lungime și umple-i cu amestecul de spanac și paste.

Pachete cu creveți și legume

creveti cu legume

Ingrediente:

  • 500 g creveți mari, decorticați;
  • 500 g cartofi dulci, curățați de coajă și tăiați cubulețe;
  • 100 g broccoli;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • sare și piper după gust;
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt mărunțit;
  • 200 g porumb.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 210 grade Celsius și taie patru bucăți de folie de aluminiu pătrate, de circa 25 cm.

  2. Împarte ingredientele între cele patru folii și amestecă totul bine, având grijă să existe un singur strat de amestec. Împachetează folia și strânge-o bine, astfel încât să țină ingredientele.

  3. Pune pachetele cu creveți la cuptor și lasă-le să se facă circa 15 minute. Ornează cu pătrunjel înainte de a servi.

Somon cu orez copt în folie de aluminiu

Ingrediente:

  • 400 g orez instant;
  • 500 ml apă;
  • 6 fileuri de somon, fără piele;
  • sare și piper după gust;
  • ulei de măsline extravirgin;
  • 120 ml sos pesto de roșii;
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți;
  • 6 fire de cimbru proaspăt.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pune orezul instant în apă, amestecând bine în el.

  2. Întinde pe o suprafață de lucru șase folii de aluminiu mari și împarte amestecul de orez între ele în mod egal, după ce storci apa din el cât poți de mult. Pune fileurile de somon peste orez și asezonează cu sare și piper după gust, apoi freacă fileurile cu puțin ulei de măsline.

  3. Pune câte o lingură de sos pesto de roșii peste fiecare fileu, apoi presară usturoiul și cimbrul. Împachetează fileurile în folia de aluminiu în care sunt așezate și pune-le într-o tavă mare. Lasă-le la cuptor 20 de minute, până este pătruns bine peștele.

Pachete cu legume și cârnați

carnati cu legume

Ingrediente:

  • 500 g cârnați tăiați felii;
  • 100 g cartofi dulci tăiați cubulețe mici;
  • 1 morcov, curățat și tăiat rondele;
  • 1/2 ceapă, tăiată feliuțe;
  • 100 g fasole verde de la conservă;
  • 100 g ardei gras de toate culorile;
  • 100 g ciuperci tăiate felii;
  • 100 g mazăre;
  • 100 g porumb de la conservă;
  • 60 ml sos pesto;
  • 4 linguri de unt;
  • 2 căței de usturoi zdrobiți;
  • sare și piper după gust;
  • ierburi uscate la alegere.

Mod de preparare:

  1. Pregătește 4 bucăți de folie de aluminiu pătrate, cu latura de circa 20 cm, și preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.

  2. Împarte toate ingredientele între cele 4 folii, punându-le în centrul foliei și amestecându-le bine, ca să se îmbine gusturile. Împăturește pachetele strâns și pune-le la cuptor circa 30 de minute.

Mere rumenite cu cereale și scorțișoară

Ingrediente:

  • 2 mere coapte, curățate de coajă și de cotor, tăiate cubulețe;
  • 2 linguri de zahăr;
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie;
  • 60 g zahăr brun;
  • 40 g făină albă;
  • 45 g fulgi de ovăz;
  • 1 linguriță și jumătate de scorțișoară;
  • 1/2 linguriță nucșoară;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 60 g unt la temperatura camerei.

Mod de preparare:

  1. Amestecă merele cu zeama de lămâie și cu zahărul și pune-le deoparte. Combină restul ingredientelor într-un bol.

  2. Taie 4 bucăți pătrate de folie de aluminiu cu latura de 25 cm și dă-le cu puțină grăsime. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune amestecul de mere în centrul fiecărei folii în mod egal, apoi pune deasupra celălalt amestec. Împachetează folia strâns peste ingrediente și pune pachetele la cuptor circa 20 de minute. Servește merele cu înghețată.

Cu aceste rețete rapide, termenul „fast-food” capătă cu totul alte conotații. Ele sunt o dovadă că poți găti rapid și sănătos!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!