Rețete delicioase
Înapoi la

9 greșeli culinare pe care continuăm să le facem și de care ar trebui să scăpăm urgent - ne strică preparatele!

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Multe trucuri din bucătărie se învață după ureche, cum spune o vorbă din popor, de la mame, bunici sau cunoștințe. Adoptăm aceste metode doar prin prisma recomandărilor și, fără să ne dăm seama, considerăm că dacă sunt respectate de mult timp, ar trebui să fie și cele mai eficiente.

În realitate, anumite obiceiuri culinare ar fi trebuit abandonate de foarte mult timp pentru că pot ruina complet un preparat. Află, în galeria foto, care sunt cele mai des întâlnite greșeli pe care le facem în bucătărie și la care ar trebui să renunțăm urgent.

Surse articol: BrightSide / Buzzfeed / Lifehack

Decongelarea cărnii la temperatura camerei

Decongelarea cărnii la temperatura camerei

Pentru a dezgheța mai repede carnea, cei mai mulți dintre noi avem obiceiul de a o lăsa pe blatul din bucătărie, la temperatura camerei. Nu este cea mai bună opțiune din cauza faptului că bacteriile se înmulțesc mai rapid în aceste condiții, iar carnea se poate strica fără să ne dăm seama.

Experții spun că este mai sigur să o dezgheți lăsând-o într-un recipient în frigider. Durează mai mult timp, dar este mult mai sigur. O altă opțiune rapidă este să o așezi în apă rece cu gheață, într-o pungă etanșă, apoi să o lași în chiuvetă. Asigură-te că schimbi apa din recipient la fiecare jumătate de oră.

Citește și: De ce să nu mai mănânci carne de porc. Motive care te vor convinge

Clătești legumele cu apă, în loc să le speli cu mâna

Clătești legumele cu apă, în loc să le speli cu mâna

Toată lumea știe că legumele trebuie spălate înainte de a fi gătite. Trebuie să știi că simplul fapt că le treci printr-un jet de apă în strecurătoare nu este suficient. Poate că ajută la eliminarea murdăriei vizibile, dar alte lucruri, precum pesticide sau microbii nu vor fi îndepărtate. Atunci când speli legumele este necesară acțiunea mecanică - adică să le freci cu mâinile sub apă. Un alt sfat din partea experților este să le înmoi în apă cu un strop de bicarbonat.

Folosești fructe uscate nehidratate

Folosești fructe uscate nehidratate

Fructele uscate pot fi mâncate ca atare, însă dacă intenționezi să le incluzi într-o salată sau un preparat la cuptor, este necesar să le adaugi în apă clocotită timp de 10-15 minute. Astfel vor deveni mai moi, iar gustul va fi mult mai intens. Înmuierea este foarte importantă mai ales dacă le folosești pentru rețetele de prăjituri - din cauză că acestea absorb umezeala pot distruge preparatul în sine și să strice rezultatul final. 

Citește și: Cele mai mari greșeli pe care le faci atunci când gătești cu ulei de măsline

Marinarea cărnii mai mult de 12 ore

Marinarea cărnii mai mult de 12 ore

Unii oameni cred că dacă lasă carnea la marinat pentru foarte mult timp aceasta va fi mai gustoasă și mai suculentă. În fapt, acest obicei o face să devină mai tare și nu fragedă. De vină este acidul care se adaugă în marinată sub formă de oțet sau lămâie. Este suficient să lași carnea doar 20 de minute la marinat, pentru a evita să îi distrugi textura.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Află secretul murăturilor perfecte și care sunt greșelile pe care să le eviți în pregătirea lor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.