Ai decongelat greșit carnea până acum! Învață de la specialiști metoda corectă

Ai decongelat greșit carnea până acum! Învață de la specialiști metoda corectă
Redactor Alexa Galgau
Vineri, 09.12.2016

Cuprins

Este foarte convenabil să depozităm alimente la congelator, pentru a le putea pregăti mai târziu după bunul nostru plac. Cei mai mulți oameni folosesc aceeași metodă de a decongela carnea, fără să știe un truc util care poate grăbi procesul de dezghețare. Dacă și tu consumi adesea carne de la congelator, citește următoarele sfaturi pentru decongelarea corectă a cărnii!

Cea mai bună metodă de decongelare pentru carne

Probabil și tu decongelezi carnea exact ca restul oamenilor: o scoți din congelator cu o zi înainte și o lași în frigider până poate fi gătită. Deși aceasta nu este o metodă neapărat incorectă, ea este foarte lentă, iar cel mai adesea durează cam o zi să se dezghețe complet chiar și o bucată mică de carne. În cazul unei bucăți mai mari, poate dura și 24 de ore pentru ca aceasta să ajungă la o temperatură la care să poată fi gătită. Carnea de pui, peștele și carnea tocată pot fi ținute la frigider maximum 2 zile după ce au fost dezghețate. Carnea roșie, precum cea de porc, de miel sau de vită, poate fi ținută maximum 5 zile la frigider, după care devine riscant să o gătești.

Există o variantă mult mai rapidă pentru a decongela carnea: introducerea acesteia într-un vas cu apă rece. Pune carnea într-o pungă de plastic și las-o în apă rece - așa reușești să îi păstrezi aroma și să o dezgheți în mult mai puțin timp. Trebuie să ai grijă să schimbi apa o dată la 30 de minute, pentru ca aceasta să fie suficient de rece. Niciodată nu trebuie să dezgheți carnea în apă caldă, deoarece aceasta creează un mediu potrivit pentru dezvoltarea bacteriilor.

Această metodă este mult mai rapidă: ca să dezgheți circa 500 g de carne, durează o oră sau mai puțin. Odată ce s-a dezghețat carnea, nu o mai poți ține, ci trebuie să o gătești imediat și abia apoi o mai poți congela. Nu este recomandat să congelezi la loc alimentele imediat după ce le-ai dezghețat, mai ales dacă este vorba despre produse care se strică ușor.

Orice ai face, niciodată nu lăsa carnea congelată la temperatura camerei, deoarece, la fel ca în cazul dezghețatului cu apă caldă, temperatura este suficient de înaltă pentru a se dezvolta un strat de bacterii la suprafața cărnii.

Încearcă metoda de decongelare a cărnii cu apă rece, schimbată din jumătate în jumătate de oră și vei reuși să dezgheți mult mai repede și mai sigur carnea pentru friptură!

Vezi si
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
Raluca Margean | Vineri, 09.12.2016
Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Incepe quiz
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (11)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (806 vizite)