Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Incearca o delicioasa reteta de aluat de cornulete...iugoslave!

Edda Bild

Daca te-ai gandit vreodata ca o reteta de aluat, cornulete delicioase sau chiar sarmale consistente sunt traditionale romanilor sau cel mult catorva dintre popoarele vecine, afla ca si fostii iugoslavi ne impartasesc o parte din istoria culinara cu un aluat de cornulete plin cu nuca si zahar pentru un deliciu simplu si fraged.

Aluat: cornulete iugoslave cu nuca

Aluat cornulete

Ingrediente:

Aluat cornulete:

2 cani de faina alba, cernita
un cubulet de drojdie
un pachet mic de unt
jumatate de cana de smantana
zahar pentru a rula aluatul
unt topit

Umplutura:

o cana de nuci/alune zdrobite marunt
jumatate de cana de zahar
o lingurita de vanilie
2 albusuri de ou, batute spuma

Preparare:

Pentru a prepara umplutura, amesteca alunele/nucile, zaharul si vanilia si incorporeaza-le in albusurile batute spuma.

Cerne faina intr-un bol mare. Adauga drojdia si pune si untul, taiat in bucatele mici. Adauga galbenusurile de ou si smantana, amestecand bine. Framanta timp de 5-10 minute pentru a prepara un aluat moale. Lasa la frigider timp de cel putin o ora. Rupe bucatele de dimensiunea unei lingurite si ruleaza-le in zahar. Adauga umplutura si apoi ruleaza fiecare cornulet in forma de semiluna; pune pe o foaie de copt unsa cu unt. Inainte de a baga la cuptor, unge cornuletele cu unt topit. Coace timp de 20-25 de minute si apoi presara zahar daca doresti!

Aluat de cornulete

Simplu si usor - cam asa s-ar putea defini combinatia savuroasa de fraged aluat de cornulete, umplutura crocanta de nuca si glazura delicata de zahar. O mica particica din istorie la desert!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (50)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!