Incearca o delicioasa reteta de aluat de cornulete...iugoslave!

Cuprins
Daca te-ai gandit vreodata ca o reteta de aluat, cornulete delicioase sau chiar sarmale consistente sunt traditionale romanilor sau cel mult catorva dintre popoarele vecine, afla ca si fostii iugoslavi ne impartasesc o parte din istoria culinara cu un aluat de cornulete plin cu nuca si zahar pentru un deliciu simplu si fraged.
Aluat: cornulete iugoslave cu nuca
Ingrediente:
Aluat cornulete:
2 cani de faina alba, cernita
un cubulet de drojdie
un pachet mic de unt
jumatate de cana de smantana
zahar pentru a rula aluatul
unt topit
Umplutura:
o cana de nuci/alune zdrobite marunt
jumatate de cana de zahar
o lingurita de vanilie
2 albusuri de ou, batute spuma
Preparare:
Pentru a prepara umplutura, amesteca alunele/nucile, zaharul si vanilia si incorporeaza-le in albusurile batute spuma.
Cerne faina intr-un bol mare. Adauga drojdia si pune si untul, taiat in bucatele mici. Adauga galbenusurile de ou si smantana, amestecand bine. Framanta timp de 5-10 minute pentru a prepara un aluat moale. Lasa la frigider timp de cel putin o ora. Rupe bucatele de dimensiunea unei lingurite si ruleaza-le in zahar. Adauga umplutura si apoi ruleaza fiecare cornulet in forma de semiluna; pune pe o foaie de copt unsa cu unt. Inainte de a baga la cuptor, unge cornuletele cu unt topit. Coace timp de 20-25 de minute si apoi presara zahar daca doresti!
Simplu si usor - cam asa s-ar putea defini combinatia savuroasa de fraged aluat de cornulete, umplutura crocanta de nuca si glazura delicata de zahar. O mica particica din istorie la desert!


