Prepara un aluat cu smantana in doar 5 minute

Cuprins
Aluatul cu smantana este foarte bun pentru a fi folosit la placinta sau la rulouri cu branza, carne, chiar si cu fructe, la saleuri, cornulete s.a.m.d. Se stie, de asemenea, ca produsele lactate contin calciu, care este cel mai important mineral pentru organism. Acesta ajuta la o buna functionare a scheletului si dintilor. De aceea, este recomandat sa consumam alimente bogate in calciu, pentru a ne ajuta organismul, ca el sa fie sanatos cat mai mult timp. Tocmai din acest motiv, acest aluat cu smantana va fi un ajutor pentru tine atat in prepararea prajiturilor, dar va fi si o varianta mai buna a unui aluat clasic.
Ingrediente:
![]() |
¼ kg faina ¼ kg unt ¼ l smantana |
Mod de preparare:
In primul rand, trebuie sa stii ca acest aluat nu va reprezenta o problema pentru tine. Se prepara usor si repede. Foaia nu creste mult, dar este foarte frageda si nu se faramiteaza.
Amesteci bine smantana cu untul moale (pe care l-ai tinut in bucatarie, aproape de sursa de caldura) si o lingurita cu varf de sare. Apoi, framanti cu faina, timp de 5 - 6 minute. Aluatul va fi mai vartos.
![]() |
Smantana actioneaza ca o drojdie, astfel rezultand bioxid de carbon, gaz care face aluatul sa creasca in timpul coacerii si, in acelasi timp, il fragezeste. Pui aluatul framantat la un loc racoros sau in frigider, dar sa nu inghete, de seara pana dimineata. Daca tii aluatul in bucatarie, langa caldura, procesul de fermentare se produce mai rapid (3 - 4 ore). De aceea, trebuie sa il pregatesti imediat, cand observi ca incepe sa isi mareasca volumul.
![]() |
Poti tine acest aluat cu smantana si mai multe zile la rece, invelit in punga de nailon, ca sa nu se usuce.


