Rețete delicioase
Înapoi la

Mai fraged nu se poate: aluat cu untura

Mai fraged nu se poate: aluat cu untura

Alexandra Machitescu

Fie ca pregatim un aluat de cozonac sau unul pentru tarte, parca nu au gustul celor pe care bunica il prepara cand eram mici. Secretul sta in ingredientele naturale. Cu siguranta, bunica folosea untura in loc de ulei. Invata si tu sa prepari un aluat cu untura ca cel al bunicii.

Aluat cu untura - reteta din copilarie!

Aluat cu untura

Ingrediente pentru aluat cu untura:
400 gr untura
o cana zahar farin
400 gr faina
2 oua
2 linguri zeama de lamaie
un varf de cutit de sare

Cum prepari un aluat cu untura?

Aluat cu untura
Untura se freaca cu zaharul si cu ouale pana zaharul se topeste. Acum se adauga zeama de lamaie, sarea si faina pana devine un aluat omogen. Compozitia se pune intr-un castron si se acopera cu un prosop. Se lasa cam 30 de minute la rece. Cu aceasta compozitie poti prepara cele mai gustoase fursecuri, cornulete, tarte sau prajituri.

Odata aflat acest secret vei deveni o adevarata maestra in bucatarie. Pastreaza secretul acestui aluat cu untura si da-l mai departe persoanelor care merita!

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (177)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Dan (anonim)
    2 martie 2013 15:03

    O mare prostie!!

    anca (anonim)
    25 noiembrie 2012 16:04

    fata draga , daca asa gatesti tu , mai bine te apuci de dat la sapa. poate acolo o sa-ti iasa ceva.

    liliana (anonim)
    15 septembrie 2012 14:02

    asa este nu ai cum sa pui cata untura si faina cine gateste stie

    ella (anonim)
    30 noiembrie 2011 10:10

    E o mare greseala. Cu faina cat cuprinde si cu un agent de crestere: amoniac sau praf de copt, avem sanse de a obtine ceva bun. Daca nu, e un fiasco. Nu va mai bateti joc, daca nu cunoasteti, nu mai postati retete pe care nici macar nu le verificati.

    Mariana (anonim)
    21 noiembrie 2011 18:06

    Este o farsa?imposibil la 4oo untura doar 4oo faina!dragi gospodine aveti grija!

    Alex (anonim)
    7 iunie 2010 14:02

    Reteta asta reprezinta o mare pierdere de timp si ingrediente!!!Aluatul nu doar ca nu are elasticitate dar se descompune!Succes...