Vrei sa obtii un aluat de pizza subtire?

Cuprins
Fiercare om are gusturile sale. Din acest motiv, am postat diferite retete de blaturi de pizza. A venit randul blatului subtire. Este perfecta aceasta reteta pentru persoanele carora le place sa simta mai mult savoarea topping-ului decat cea blatului de pizza.
Iata cum se prepara acest blat subtire de pizza:
![]() |
Ingrediente aluat pizza subtire:
- 300 g faina
- 100 ml lapte
- 30 g drojdie bere
- 20 g zahar
- un varf de cutit sare
- 30 g ulei
Cum prepari acest blat de pizza subtire?
1. Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci.
2. Lasi la cald sa creasca drojdia.
3. Intr-un castron pui faina si sarea.
4. Adaugi drojdia si framanti aluatul.
![]() |
5. Daca este necesar, mai adaugi lapte.
6. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza acesta.
![]() |
Acest blat de pizza il intinzi subtire si este suficient pentru doua tavi medii.


