Clasicele retete de aluat de taitei pentru orice bucatarie a lumii

Cuprins
Taiteii sunt prezenti in orice bucatarie a lumii, de aceea am decis astazi sa-ti prezint o reteta de aluat de taitei pe care sigur ai vazut-o preparata de bunica si un aluat de taitei asa cum este el preparat traditional in fabuloasa China!
Aluat de taitei romanesti
Ingrediente:
3 galbenusuri mari de ou
un ou intreg mare
2 linguri de apa rece
2 cani de faina
Preparare:
Amesteca apa cu ouale, batand bine. Adauga toata faina deodata si amesteca pana capata o consistenta rigida. Apoi framanta bine si ruleaza pana cand devine subtire. Taie cu un cutit ascutit in fasii, cat acest aluat de taitei este inca umed. Intinde pe prosoape de bucatarie pentru a se usca un pic.
Aluat de taitei chinezesti
Ingrediente: 180 g faina alba Preparare: Amesteca toate ingredientele intr-un bol. Cu ajutorul unei linguri grele, amesteca un pic. Cand aluatul este gata, toarna amestecul pe o suprafata de lucru si incepe sa framanti viguros. |
Atunci cand devine oarecum moale, trebuie sa incepi sa framanti cu adevarat: impinge si intinde aluatul pentru a permite structurii glutenului sa se rupa. Trebuie sa o framanti dincolo de limita de framantare a painii; la final, vei obtine un aluat foarte similar lutului si atunci cand il intinzi vei observa ca nu se mai rupe.
De asemenea, intinde-l pe o suprafata de lucru si taie-l in fasii subtiri. Recomandabil este sa-i lasi un pic la uscat, chiar daca ii vei folosi imediat.
Alege varianta cu sau fara ou si prepara acest delicios aluat de taitei coform preferintelor si cutumelor oricarei bucatarii internationale pentru o diversitate de arome si o varietate de gusturi mereu noi!


