Invata sa prepari un aluat de pateuri ca un profesionist
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
Toate femeile stiu ca doua dintre cele mai complicate retete pe care le-au incercat vreodata au fost cea pentu cozonaci si cea pentru aluat de pateuri. De cele mai multe ori, doamnele aleg sa foloseasca aluat pentru pateuri din comert. Nu ar fi mai frumos daca ai putea face un aluat de pateuri exact asa cum iti place tie, chiar cu mainile tale? Noi iti propunem aceasta retea de aluat pentru pateuri.
Iata de ce ai nevoie:
|
Aluat pentru pateuri profesionist
Faina se pune intr-un castron. In mojlocul ei se face un santulet in care se pun apa, otetul si 15-20 de grame de margarina. Se pune si o lingurita rasa de sare. Aluatul se framanta bine pana cand nu se mai lipeste de castron. Cand ai terminat de framantat aluatul si vezi ca nu se mai lipeste nici de vas si nici de mana, modelezi o minge din el, il pui pe farfuri, il acoperi cu un servet si il lasi la frigider 20-30 de minute.
Untul se freaca bine de tot dupa care se strange tot bila. Se da la frigider pana se scoate aluatul. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoate aluatul, scoate si untul, impacheteaza untul in aluat si apasa puternic pana turtesti bine aluatul. Ia apoi un facalet si intinde o foaie cat se poate de mare, cu o grosime de 1 cm. Cand ai intins foaia, impacheteaz-o la loc si repeta operatiunea pana cand tot untul este perfect incorporat. Este foarte important acest pas deoarece este cel care da aspectul de straturi al aluatului.
Dupa ce ai incheiat toata aceasta operatiune, poti incepe sa umpli aluatul tau cu ce doresti: branza, ciuperci, carne... Astfel, te poti mandri ca ai preparat un aluat de pateuri exact ca cel din patiserii. Si daca vrei sa ai un aluat pentru pateuri si mai impresionant, incorporeaza si putina branza rasa odata cu untul. Succesul pateurilor tale este garantat.


