Pregateste cel mai gustos aluat pentru cornulete!

Pregateste cel mai gustos aluat pentru cornulete!
Alexandra Machitescu
Vineri, 02.04.2010

Daca vrei un desert gustos e cazul sa inveti sa prepare cornulete. Iata o retata super simpla pe care mama o avea de la bunica! Prepara acum un aluat pentru cornulete si bucura-te de fragezimea lor!


Ce iti trebuie la un aluat pentru cornulete?

Aluat pentru cornulete

 

 

un pachet de margarina (250 gr)
250 gr de smantana
coaja rasa lamaie
35o grame faina
2 linguri de nuci rase
½ lingurita de sare


Cum prepari aluat pentru cornulete?

Pasul 1:
Se amesteca toate ingredientele (faina, margarina, smantana, coaja de lamaie, nuca pisata, sare) pana cand iese un aluat moale.

Pasul 2:
Se lasa cam 30 de minute deoparte, la rece.

Pasul 3:
Pe o masa se intinde aluatul. Se taie rotund (cu un pahar) si se umple cu ce vrei: dulceata, rahat, branza.  Se pune la cuptor iar la sfarsit se presara peste zahar farin.

Aluat pentru cornulete

Acum nu e deloc greu sa iti prepari singura cornulete. Incearca acest aluat pentru cornulete si iti garantam ca iti vei linge degetele. Aroma si gustul inedit te vor cuceri definitiv!

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 02.04.2010
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Vineri, 02.04.2010
Articolul urmator »
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Ramona Jurubita | Luni, 13.11.2023
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (44)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe