Descopera secretul unui aluat foarte fraged de placinta
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Caracteristici
- Rețete rapide
- Rețete de prăjituri
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
- Desert
Desi unii spun ca prajiturile iti ies bune in functie de noroc, eu iti spun ca nu este asa. Orice reteta are secretul ei. Iar eu iti voi dezvalui secretul unui aluat fraged de placinta. Tot ce trebuie sa faci, este sa urmaresti instructiunile de mai jos.
![]() |
Ingrediente:
- 400 g faina
- 150 g unt sau margarina
- 100 g iaurt sau smantana
- o lingurita praf de copt
- 50 - 100 g zahar
- 4 oua mari
- un varf de lingurita sare
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Intr-un castron freci untul moale sau margarina cu zaharul pana cand se omogenizeaza, adaugi smantana sau iaurtul, coaja de lamaie, sarea, galbenusurile si, la urma faina, pe care ai amestecat-o neaparat cu praful de copt. Acesta, in contact cu iaurtul sau smantana, se descompune si degaja bioxid de carbon, care fragezeste aluatul.
Aluatul il amesteci cu mana, fara sa il framanti, pana cand se incorporeaza toate ingredientele, apoi il pui pe o foaie de nailon asezata pe masa si presarata cu putina faina. Ii dai forma de dreptunghi si il aplatizezi cu palma, ca sa aiba peste tot aceeasi grosime si marginile drepte. Dupa aceea, il intinzi in foaie dupa dimensiunile unei tavi mari de circa 28/44 cm. Poti lasa foaia mai groasa, ca sa o pui mai usor in tava si o mai intinzi cu mana, cat este necesar, ca sa acopere toata tava. Dupa ce ai asezat-o in tava neunsa, presari peste foaie o lingurita de gris.
Aluatul este gata, tot ce mai ramane este sa alegi ce umplutura doresti pentru aceasta placinta.


