Rețete delicioase
Înapoi la

Aluat de pizza fara drojdie pentru o cina rapida si savuroasa

Aluat de pizza  fara drojdie pentru o cina rapida si savuroasa

Ana Maria Stroe

Timp de gătire:
15-30 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Aluat de pizza  fara drojdie pentru o cina rapida si savuroasa

Caracteristici

Daca ai copii ar trebui sa stii bine care este mancarea care ii atrage in ultima vreme: fast-food-ul. Din pacate nu este una dintre cele mai sanatoase mancaruri dar este, cu siguranta, mancarea lor preferata. De aceea nu ai decat o solutie. Invata sa prepari chiar tu un aluat de pizza fara drojdie, pentru a rezolva doua probleme: nu petreci prea mult timp in bucatarie si le oferi copiilor tai mancarea preferata asigurandu-te ca mananca putin mai sanatos decat ar face-o daca ar merge la un fast-food. Hai de sa vedem cum anume se prepara un aluat de pizza fara drojdie.

Aluat pentru pizza fara niciun pic de drojdie

Pentru aceasta reteta de aluat pentru pizza fara drojdie ai nevoie de:

250 ml lapte
100 ml apa
100 ml ulei
sare
faina cat cuprinde

Toarna intr-un bol apa, iaurtul si pune sare atat cat esti obisnuita sa folosesti la mancarurile tale. Aici nu exista nicio regula stricta, asa cum nu exista vreuna in bucatarie in general.  Amesteca-le foarte bine, dupa care toarna si uleiul si continua sa amesteci. Cand toate ingredientele sunt bine amestecate, incepi sa adugi faina treptat. Vei pune faina cat este nevoie pentru a obtine un aluat moale care sa nu se mai lipeasca de maini. Este necesar sa o adaugi treptat, pana cand aluatul prinde forma.

Aluat pizza fara drojdie

Aluat de pizza fara drojdie si toppingul tau preferat

Cand aluatul de pizza fara drojdie este gata, presara putina faina pe masa de lucru si intinde o foaie de aproximativ un centimetru grosime. Tapeteaza apoi tava cu faina si pune foaia de pizza, avand grija ca acestea sa se potiveasca perfect. Daca foaia de coca este mai mare, decupeaza ceea ce e in plus cu un cutit si da deoparte. De aici, nu mai trebuie decat sa alegi ce fel de pizza vrei sa faci pentru tine si familia ta si sa incepi sa prepari toppingul. La sfarsit, rade branza pe intreaga suprafata a tavii, iar pizza este gata sa intre la cuptor. Incinge cuptorul in prealabil si lasa pizza pana cand aluatul va fi bine facut si in interior.

Este usor sa controlezi alimentatia copiilor tai. Acum, de exemplu, ai invatat sa pregatesti aluat de pizza fara drojdie, pentru a le face poftele si a ii feri de mancarea de la fast-food. Si nici nu a durat prea mult.

Aluat de pizza fara drojdie
Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (147)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    roxana (anonim)
    22 iulie 2013 14:02

    ca dracu are gust de aluat congelat !!! nu se aseamana deloc cu un aluat de pizza! ...mai degraba de prajitura .... oricum aiurea!

    Moni (anonim)
    12 iulie 2013 01:01

    E süperb aluatul va spun sincer il prepar foarte des si la plcinte e foarte bun un indiciu am pt voi e mai bun cu lapte decat cu iaurtPofta Buna tuturor Si sanatate la Toti romanii

    suzana (anonim)
    21 octombrie 2012 17:05

    Lapte sau iaurt?

    magda (anonim)
    19 august 2012 11:11

    am testat aluatul. Eu l-am facut cu lapte. A iesit super super bun. Eu am pus deasupra un sos cu busuioc, ardei rosu, masline, mozzarela. A iesit ca cel din pizzerii

    jenel (anonim)
    28 februarie 2012 14:02

    Din pacate nu a iesit ce doream ,au iesit doua blaturi subtiri dar nu a crescut si daca nu-l mancam cald se ?ntarea.Nu s-a copt.Astept si alte sugestiinu e nici pe departe ca cel din pizzerii.

    Nili (anonim)
    5 februarie 2012 12:12

    nu e bun de loc parca un hamster la facut

    Chifor Violeta
    24 ianuarie 2012 16:04

    este forte buna

    oana (anonim)
    3 decembrie 2011 14:02

    Nu incercati,va rog ,nu este bun de nimic.Pacat de materia prima

    anonim (anonim)
    4 octombrie 2011 19:07

    nu e bun de nimic blatul !

    Shiva (anonim)
    8 iunie 2011 22:10

    Deci NU! asta e feedbacku meu!

    ramona (anonim)
    28 noiembrie 2010 18:06

    iasa aluatul si cu lapte si cu iaurt ;) gustul difera putin ;)

    geo (anonim)
    17 august 2010 15:03

    super bun aluatul de pizza,eu am incercat cu lapte dulce k nu aveam iaurt in frigider,numai k este pt 2 blaturi de pizza...multumesc pt reteta!!incercati si voi k merita

    anonima (anonim)
    29 aprilie 2010 15:03

    cine clarifica enuntul cu laptele-care e iaurt?

    bidi (anonim)
    29 aprilie 2010 11:11

    ce sa intelegem,in enunt se spune lapte,iar la preparare se spune iaurt,poate tutina atentie nu strica!