Prepara un blat de pizza crocant in 5 pasi

Prepara un blat de pizza crocant in 5 pasi
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 06.04.2010

Cuprins

Nimic nu se compara cu o pizza preparata chiar in bucataria ta. Dar cum toti sunt mofturosi si obsinuiti cu tratamentul de la fast-food, nu ai de ales: trebuie sa inveti sa prepari orice tip de blat de pizza. Acum a venit randul unui blat de pizza crocant. De ce sa te umpli de coca daca poti avea mult topping pe un aluat de pizza crocant?

 
Aluat pizza crocant

Blat de pizza crocant si economic

Nu ai nevoie de cine stie ce ingredient secret pentru a putea sa pregatesti un blat de pizza crocant ca la carte. Poate aptitudinile de pizzari sa fie mai greu de dobandit. In rest, toate ingredientele sunt la indemana ta in aproape orice moment.


Blat pizza crocant
Ingrediente:

300 gr faina

100 ml apa

5 linguri de ulei

1 cub de drojdie

O lingurita sare


 

5 pasi esentiali pentru un aluat de pizza crocant

Pasul 1: Intr-un castron mare, amesteca toate ingredientele pana cand se formeaza o coca ce nu se mai lipeste nici de maini si nici de castron.

Pasul 2: Lasa coca la dospit doar pana cand isi mareste putin volumul dupa care intinde o foaie de aproximtiv o jumatate de centimetru grosime.

Pasul 3: Pune toppingul de pizza si da-o la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Pasul 4: Rade cascaval pe intreaga suprafata a blatului si mai da pizza la cuptor pentru inca 2 minute.

Pasul 5: Savureaza pizza facuta chiar de tine alaturi de cei dragi.

 
Aluat pizza crocant
Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 06.04.2010
Articolul urmator »
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (32)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 25.10.2023
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024

Ne găsești pe