5 aperitive cu branza pentru masa de Paste

5 aperitive cu branza pentru masa de Paste
Adelina Ion
Joi, 09.04.2015

Cuprins

Vei primi musafiri sau vei petrece Pastele in sanul familiei? Indiferent ce varianta vei alege, masa va trebui sa fie incarcata cu de toate. Pentru ca aperitivele nu trebuie sa lipseasca de pe masa la nicio sarbatoare, iti propunem cateva retete de aperitive cu branza, usor de preparat si extraordinar de gustoase.

Descopera, asadar, 5 retete de aperitive cu branza cu care iti vei impresiona invitatii!

1. Saleurile, cele mai comune aperitive cu branza

Pentru acest tip de aperitive cu branza ai nevoie de:

- 250 g faina;

- 275 g branza telemea rasa;

- 170 g unt;

- Un plic praf de copt;

- Chimen;

- Jumatate lingurita de sare;

- 120 ml apa.

Intr-un recipient, amesteca faina, praful de copt, sarea, branza rasa si untul. Adauga, apoi, treptat apa, framantand pana cand coca se va desprinde de mana. Aceasta nu trebuie insa sa fie foarte tare. Introdu apoi aluatul la frigider pentru 2 ore. Dupa scurgerea timpului, scoate-l din frigider, presara faina pe suprafata de lucru, intinde aluatul cu un sucitor, apoi taie din el bucati de dimensiunile unui creion.

Asaza saleurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi unge-le cu galbenus de ou si presara chimen. Introdu-le in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 20 minute. Sunt gata atunci cand capata o crusta aurie.

2. Buseurile, aperitive cu branza rafinate 

Pentru prepararea acestui aperitiv cu branza iti sunt necesare urmatoarele ingrediente:

- 2 oua;

- 100 ml lapte;

- 100 ml ulei;

- 200 g faina;

- Un plic praf de copt;

- 350 g telemea desarata rasa;

- 12 nuci;

- Nucsoara;

- Sare si piper.

Incepe prepararea acestui aperitiv cu branza prin amestecarea principalelor ingrediente: faina, praful de copt, laptele, uleiul, nucsoara, sarea si piperul. Framanta bine acest aluat si lasa-l o ora la rece. Dupa scurgerea timpului, asaza coca pe suprafata de lucru tapetata cu faina si intinde o foaie de ½ cm grosime. Cu ajutorul unui pahar, decupeaza din aluat forme rotunde. 

Amesteca foarte bine telemeaua rasa, ouale si miejii de nuca zdrobiti, pana capata consistenta unei creme. Pune cate putin din acest amestec pe o parte a rondelelor din aluat. Acopera crema de branza cu o alta rondea de aluat, pune si peste aceasta crema de branza, iar deasupra pune cea de-a treia rondea. Asaza buseurile cu branza intr-o forma unsa cu ulei si da-le la cuptor, la foc mediu, pentru jumatate de ora. Se recomanda a fi servite calde.

3. Rosii cherry umplute cu branza

Aspectuoase si delicioase, aceste aperitive cu branza te scot din orice incurcatura atunci cand musafirii te viziteaza pe nepusa masa, caci pot fi pregatite rapid.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 20 rosii cherry;

- 100 g branza (de preferat, branza de capra);

- Busuioc proaspat;

- ½ lingurita cu sare;

- ½ lingurita piper negru.

Intr-un vas, amesteca branza, busuiocul tocat, sarea si piperul. Taie capacele rosiilor si indeparteaza continutul acestora cu ajutorul unei lingurite. Lasa-le, timp de cateva minute, cu gura in jos pentru a se scurge zeama din ele, apoi umple-le cu branza. Nu mai trebuie decat sa le asezi pe un platou si sa-ti servesti invitatii.

4. Buletele, aperitive cu branza pentru desfatarea papilelor gustative

Aceste bulete cu branza sunt un adevarat rasfat pentru simtul gustativ. Sunt gata in aproximativ 15 minute si necesita folosirea urmatoarelor ingrediente:

- 300 g branza de capra;

- 100 g somon marinat;

- 50 g caju;

- O ceapa;

- Sare si piper.

Incepe prin a zdrobi nucile de caju, amesteca-le cu ceapa tocata si pune-le intr-o farfurie intinsa. Separat, amesteca branza de capra cu somonul tocat si adauga sare si piper. Modeleaza compozitia sub forma de bulete si rostogoleste-le prin amestecul de caju si ceapa. Aceste aperitive cu branza si somon trebuie tinute la frigider pana in momentul servirii.

5. Rulada aperitiv cu branza si spanac

Ultimul aperitiv cu branza pe care ti-l propunem se prezinta sub forma unei delicioase rulade. Pe langa ingredientul principal, aceasta rulada mai contine spanac si somon afumat.

Iata ce ingrediente va trebui sa ai la dispozitie:

- 300 g branza amestecata (branza proaspata si telemea);

- 700 g spanac proaspat;

- 200 g somon afumat;

- 5 oua;

- O ceapa; 

- Sare si piper;

- Smantana (optional).

Pentru inceput, spala spanacul, opareste-l si toaca-l in blender. Intr-un recipient, amesteca galbenusurile, spanacul, somonul maruntit, sarea si piperul. Separat, bate cele 5 albusuri pana obtii o spuma tare. Incorporeaza si spuma de albusuri in aluat. Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu-l la cuptorul preincalzit timp de 20 de minute. Dupa scurgerea celor 20 de minute, scoate foaia de aluat si ruleaz-o strans, fara a o rupe. Las-o sa se raceasca circa 15-20 de minute si intre timp pregateste umplutura ruladei.

Pentru umplutura, mixeaza in blender branza, ceapa tocata si piperul. Crema de branza astfel obtinuta se intinde peste foaia de aluat, dar numai dupa ce aceasta s-a racit. Se ruleaza din nou si se introduce la frigider cel putin o ora inainte de a fi servita.

Daca doresti ca preparatul tau sa arate cu totul deosebit, il poti imbraca in smantana, peste care razi telemea.

Pofta buna!

Articolul urmator »
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Raluca Margean | Vineri, 29.03.2024
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (36)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024

Ne găsești pe