Afla cum sa prepari bruschete cu ceapa in stil frantuzesc

Fie ca vrei o gustare intre mese, fie ca vrei sa incerci un nou aperitiv, aceste bruschete cu ceapa in stil frantuzesc reprezinta solutia ideala.
Se fac repede si usor, nu ai nevoie de ingrediente sofisticate si sunt extrem de gustoase!
Ingrediente:
- 3 cepe potrivite
- 3 linguri de unt
- 2 lingurite de sare
- 2 lingurite pe piper negru
- 2 linguri de otet balsamic
- 1 bagheta frantuzeasca nu foarte proaspata
- 230 gr cascaval ras
- 3 linguri mustar dijon
Se curata cepele si se taie astfel incat, la sfarsit, sa obtii felii de ceapa sub forma de semiluna.
Intr-o tigaie pune untul si lasa-l sa se topeasca, apoi adauga ceapa. Amesteca timp de 5-10 minute pana cand ceapa incepe sa se inmoaie. Adauga sare, piper si otet si lasa amestecul sa fiarba la foc mediu. Pentru ca ceapa sa se caramelizeze, lasa tigaia pe foc timp de 30 de minute, amestecand des.
In acest timp, incalzeste cuptorul la 190 de grade si pregateste doua tavi de prajituri, tapetandu-le cu hartie de copt. Taie bagheta in felii de o grosime nu mai mare de 1 cm. Pe fiecare felie, intinde un strat subtire de mustar dijon si aseaza-le in tava.
Odata ce s-a caramelizat ceapa, adauga pe fiecare felie de paine cateva fasii, astfel incat sa iti ajunga pentru toate feliile.
Dupa ce ai asezat ceapa, presara cascavalul ras.
In cuptorul incalzit, lasa bruschetele sa se coaca timp de 15-20 de minute, pana cand cascavalul incepe sa se topeasca.
Bruschetele se servesc imediat, cat inca sunt calde.


