Ahouifi M'semmen - un mic dejun marocan

Ahouifi M'semmen - un mic dejun marocan
Ioana Budeanu
Joi, 12.07.2012

Cuprins

Ahouifi M'semmen reprezinta micul dejun obisnuit al locuitorilor din Maroc si consta in niste lipii delicioase, stropite cu miere sau servite cu zahar brun si scortisoara. Le poti servi si cu fructe de sezon sau simple, alaturi de un ceai de menta sau un suc natural din portocale. Iata mai jos reteta...

Ahouifi M'semmen


Ingrediente (10 lipii):

- 900 g faina integrala
- 2 cesti si jumatate de apa
- o lingurita de sare
- unt topit pentru prajit (sau ulei de floare-soarelui)
- zahar brun
- scortisoara, fructe, smantana
 
Lipii din faina


Mod de preparare:

- faina si sarea se amesteca intr-un bol mare
- se adauga apa cate putin, amestecand cu mana
- se pune putin ulei si se amesteca aluatul pana devine elastic si se desprinde de pe maini
- se rup bucatele din aluat si se modeleaza bile de marimea unei mingi de golf
- se preseaza cu mana aceste bile din aluat si se intind ana devin foarte subtiri
- o tigaie neaderenta se incalzeste bine in prealabil si se pune putin unt sau ulei
- se coace fiecare foaie de aluat timp de 1 minut, pana devine aurie, iar marginile maronii
 
Mic dejun marocan


Aceste lipii se pot servi fierbinti, presarate cu zahar si scortisoara, exact ca in pietele marocane. Se mai pot servi cu miere, cu fructe de sezon, cu smantana, crema de ciocolata sau cum iti place tie cel mai mult! Se prepara foarte rapid!
 
 
 
Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Joi, 12.07.2012
Articolul urmator »
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Incepe quiz
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (9)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024

Ne găsești pe