Oua umplute cu crema de branza

Oua umplute cu crema de branza
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 30.03.2010

Cuprins

Personal consider ca cele mai bune aperitive pe care le-am gustat vreodata au fost ouale umplute. Nu avea importanta cu ce. Am incercat oua umplute cu pate de ficat frecat, cu icre, cu peste insa, dintre toate, cele mai bune mi s-au parut cele cu crema de branza. De aceea iti propun sa invatam impreuna sa pregatim un aperitiv cu branza absolut delicios: oua umplute cu crema de branza.

Aperitiv cu branza

Zece minute pentru a prepara un aperitiv cu branza

Pentru reteta noastra foarte simpla de aperitiv cu branza ai nevoie de:

oua

300 gr telemea de vaca

100 gr branza feta

150 gr smantana

O ceapa mica

O legatura de marar

Ouale se pun la fiert in apa cu sare, pentru a nu le crapa coaja. Regula pentru a fierbe oua este simpla: daca il vrei cu galbenusul moale, trebuie sa lasi oul sa fiarba inca un minut dupa ce apa incepe sa dea in clocot. Daca vrei sa aiba galbenusul tare, oul va ramane la fiert inca cinci minute dupa ce apa a dat in clocot. Noi avem nevoie de oua fierte cu galbenus tare.

Intre timp, pregateste crema de branza. Intr-un bol pune telemeaua de vaca si sfaram-o cu o furculita. Fa acelasi lucru si cu branza feta. Dupa ce ai sfaramat-o bine, adauga smantana si freaca totul cu o lingura de lemn pana cand branza incepe sa capete o consistent pastoasa. Ceapa trebuie tocata marunt si va fi adaugata dupa ce ai amestecat branza foarte bine. La sfarsit adauga mararul si amesteca din nou.

Aperitiv cu branza

Oua umplute, un aperitiv cu branza asa cum iti place

Cum ouale s-au fiert, crema este gata, este momentul sa finalizezi aperitivul cu branza. Ia vasul de pe foc si pune-l sub jet de apa rece pentru 2-3 minute. Decojeste apoi ouale si taie-le in jumatati, pe lungime. Scoate galbenusurile si pune-le deoparte. Le poti folosi oricand la o alta umplutura. Pune crema de branza fie intr-un aparat de ornate torturi, fie intr-o punga, taie varful pungii si umple fiecare jumatate de ou in parte. Pentru a decora putin aperitivul cu branza, poti pune pe fiecare ou o frunza de patrunjel, cateva cubulete de gogosar sau 1-2 felii de masline.

Aperitiv cu branza - este una dintre acele mancaruri care se pregatesc foarte repede, deci s-ar putea sa te scoata din cateva incurcaturi atunci cand ai musafiri neasteptati.

Articolul urmator »
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.01.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (53)
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe